Στη τελική ευθεία μπαίνει πάλι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου
H 1η Αυγούστου εξακολουθεί να είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, ώστε να τεθεί σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς. Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι ακόμα αρκετά ενώ ο πανάκριβος εξοπλισμός πέφτει θύμα βανδάλων.
H 1η Αυγούστου εξακολουθεί να είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, ώστε να τεθεί σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, από την 1η Αυγούστου θα λειτουργούν τα πάντα εκτός από το άνοιγμα και το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.
«Αυτό συμβαίνει γιατί η Αττικό Μετρό δεν έχει προχωρήσει στη διασύνδεση των πυλών με τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας» αναφέρεται σχετικά.
Επιπλέον, δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό για την περίοδο συνύπαρξης του ηλεκτρονικού με το χάρτινο εισιτήριο, δεν έχουν μοιραστεί POS σε όλα τα σημεία πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ενώ παραμένει και η εκκρεμότητα με τα προσωπικά δεδομένα στις κάρτες.
Μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα, ο πανάκριβος εξοπλισμός πέφτει θύμα βανδάλων. Επιπλέον, από την λαθρεπιβίβαση χάνονται έσοδα: σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το 20% φτάνει η λαθρεπιβίβαση στα λεωφορεία, το 10% στο μετρό.
Όσο για τα έσοδα των κυκλωμάτων από τα πλαστά χάρτινα εισιτήρια φτάνουν έως και τα 35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).