Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν κατά των χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες από Ελλάδα-Ιταλία

Κομισιόν κατά των χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες από Ελλάδα-Ιταλία

Αιτιολογημένες γνώμες σε Ουγγαρία, Τσεχία και Πολωνία έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης. Η Κομισιόν εντείνει έτσι σημαντικά την πίεση, απειλώντας σε επόμενο στάδιο με δικαστικές κινήσεις εάν οι τρεις χώρες δεν δώσουν εντός ενός μήνα «ικανοποιητικές απαντήσεις».

Αιτιολογημένες γνώμες σε Ουγγαρία, Τσεχία και Πολωνία έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη για την άρνησή τους να δεχθούν πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Η Κομισιόν εντείνει έτσι σημαντικά την πίεση, απειλώντας σε επόμενο στάδιο με δικαστικές κινήσεις εάν οι τρεις χώρες δεν δώσουν εντός ενός μήνα «ικανοποιητικές απαντήσεις».

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για δράση… αυτές οι τρεις χώρες εξακολουθούν να παραβιάζουν τις νομικές υποχρεώσεις τους και έχουν δείξει έλλειψη σεβασμού των υποχρεώσεών τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη», ανέφερε η Επιτροπή.

Οι τρεις χώρες είχαν εξαρχής κρατήσει αρνητική στάση απέναντι στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων που έχουν φτάσει σε άλλες χώρες της ΕΕ κυρίως το καλοκαίρι του 2015. Μαζί με την Σλοβακία, είχαν «αναστήσει» το σχήμα των «Τεσσάρων του Βίσεγκραντ» προσπαθώντας να πιέσουν σε σκληρή στάση.

Επίσης την Τετάρτη, η εισαγγελία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είχε εισηγηθεί να απορριφθεί η προσφυγή της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας εναντίον του υποχρεωτικού χαρακτήρα στο σύστημα μετεγκατάστασης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024