Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Συνδιοίκηση στο νέο ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Τη λύση της συνδιοίκησης επέλεξαν οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ και «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο» για το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου.

Τη λύση της συνδιοίκησης επέλεξαν οι συνδυασμοί ΑΕΣΠ, με επικεφαλής τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη και «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το φαρμακείο του αύριο», με επικεφαλής τον Απόστολο Βαλτά για το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με ισόχρονη εναλλαγή στη θέση του προέδρου, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου.

«Βούλησή μας είναι να ενεργήσουμε ενωτικά, καλώντας και τις δυνάμεις εκτός προεδρείου να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε «αντιπαραθέσεις για την αντιπαράθεση»», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η λύση της συνδιοίκησης επελέγη μετά το τέλμα στο οποίο περιήλθε η διαδικασία συγκρότησης προεδρείου στον ΠΦΣ και υπό τον φόβο της περαιτέρω επιδείνωσης της θέσης των φαρμακείων και των φαρμακοποιών στο σημερινό δυσχερές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του νέου ΔΣ είναι:

– Η εξομάλυνση στην λειτουργία του Ε-ΔΑΠΥ και των πληρωμών των αναλωσίμων εντός του συμβατικού πλαισίου και η ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων.

– Η πληρωμή των ληξιπροθέσμων.

– Η άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων καθώς επίσης και η διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά προγράμματα φαρμακείων.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:

1. Την ανάθεση της βεβαίωσης και είσπραξης του πόρου 0,4% στον ΠΦΣ.

2. Τη Δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, που ενώ ψηφίστηκε από το 2013 δεν έγινε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της.

3. Την Διάθεση όλων των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία και άμεση υλοποίηση των νομοθετικών ρυθμίσεων για την δημιουργία μητρώων (registries) ασθενών στις περιπτώσεις που αυτό δεν έχει γίνει ακόμη.

4. Τη νομική κατοχύρωση για εμβολιασμούς, μετρήσεις σακχάρου και ενεσοθεραπείας μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης.

5. Την υπερωριακή αμοιβή.

6. Τη νέα νομοθετική ρύθμιση για το ωράριο που να διαφυλάττει τον θεσμό διημερεύσεων-διανυκτερεύσεων, ενισχύοντας την ενότητα του κλάδου.

7. Την διεκδίκηση συνταγογράφησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, με μηδενική συμμετοχή του Κράτους, στις ηλεκτρονικές συνταγές ΕΟΠΥΥ για την ενίσχυση και ανάδειξη της ιδιότητας του φαρμάκου.

8. Την εξομάλυνση των ελλείψεων φαρμάκων, μέσα από την διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της διαδικασίας των εξαγωγών, εξασφαλίζοντας την επάρκεια αποθεμάτων για ομαλή λειτουργία της τροφοδοτικής αλυσίδας.

9. Την διασφάλιση των πληρωμών σε φάρμακα και αναλώσιμα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εντός συμβατικού πλαισίου.

10. Την επίλυση του ζητήματος των μονοσυνταξιούχων.

11. Την ρύθμιση της εκκρεμότητας με ΤΕΑΥΦΕ/ΤΑΥΦΕ.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024