Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Oι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

Μοσκοβισί: Oι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

Πολλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Αθήνα, όπου πραγματοποιεί επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Σε συνέντευξη Τύπου από τα Γραφεία της Κομισιόν, ο Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα, αλλά και τους εταίρους τις δεσμεύσεις τους για το χρέος.

Πολλά ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Αθήνα, όπου πραγματοποιεί επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Σε συνέντευξη Τύπου από τα Γραφεία της Κομισιόν, ο Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα, αλλά και τους εταίρους τις δεσμεύσεις τους για το χρέος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο μετά τις σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει από το 2009 και την επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος το 2016» είπε.

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018, ξεκαθαρίζοντας ότι «κλειδί» είναι οι μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θα είναι απλό, αλλά είναι εφικτό» είπε.

«Η εμπιστοσύνη επανέρχεται και χρειάζεται να εργαστούμε μαζί, χέρι-χέρι, με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια έγκαιρη επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση.

Δύο χρόνια μετά, είμαστε ένα βήμα πριν από το να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας, και μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα θα είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ευρώπη». τόνισε ο επίτροπος Οικονομίας.

Όσον αφορά στην πορεία από εδώ και πέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι ο δρόμος ήδη υπήρξε πολύ δύσκολος και τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δυσκολα όσο εκείνα που ήταν αναγκαια για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης». Επισήμανε ότι η γ’ αξιολόγηση αφορά κυρίως υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν υιοθετηθεί.

Σχετικά με το ρόλο και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι το Ταμείο είναι απαραίτητος εταίρος στο πρόγραμμα, ενώ σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, είπε ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξή του στην Ελλάδα.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιχειρούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το θέμα αφορά την κυβέρνηση, είναι ένα θετικό βήμα, αλλά συμπλήρωσε ότι χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024