Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο δόγμα Τραμπ: Η κατάργηση του Obamacare περνά από το στομάχι

Το νέο δόγμα Τραμπ: Η κατάργηση του Obamacare περνά από το στομάχι

Πρόσκληση σε γεύμα στους Γερουσιαστές της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση ορισμένων και να ψηφίσουν τελικά την κατάργηση του κακού του δαίμονα: του Οbamacare.

Πρόσκληση σε γεύμα στους Γερουσιαστές της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση ορισμένων και να ψηφίσουν τελικά την κατάργηση του κακού του δαίμονα: του Οbamacare.

Στην τελευταία απόπειρα να περάσει από τη Γερουσία το νομοσχέδιο που καταργεί το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης του τέως προέδρου Ομπάμα, ο Τραμπ είδε άλλους δύο γερουσιαστές να κάνουν νερά. Συνολικά είναι τέσσερις οι διαφωνούντες.

Στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν οριακή πλειοψηφία: 52 έδρες επί συνόλου 100. Αυτή τη στιγμή ο Λευκός Οίκος έχει εξασφαλίσει 48 ψήφους. Στο χειρότερο σενάριο ο πρόεδρος μπορεί να ελπίζει σε ισοπαλία 50-50, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενεργοποιείται η ψήφος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Μετά την αποτυχία, ο Τραμπ έπιασε το Twitter: Προανήγγειλε ένα «θαυμάσιο σχέδιο περίθαλψης» και κάλεσε Κογκρέσο και Αμερικανούς να… «μείνουν συντονισμένοι».

Διαβάστε επίσης

Το Obamacare, η πιο φιλόδοξη μεταρρύθμιση στο αμερικανικό σύστημα περίθαλψης, είχε γίνει ήδη από την ψήφισή του στην πρώτη θητεία Ομπάμα κόκκινο πανί για τη συντηρητικότερη πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών.

Από τότε όμως που υπογράφηκε το 2010, έχει αποδειχθεί νομοθετικά «πολύ σκληρό για να πεθάνει».

Σε μια τελευταία απόπειρα να κάμψει τις αντιστάσεις εντός των Ρεπουμπλικάνων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στο Σώμα υποσχέθηκε μεταβατική περίοδο δύο ετών, έως ότου τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα περίθαλψης.

Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καμία διάθεση να συνεργαστούν με τους Ρεπουμπλικάνους στη βάση της κατάργησης του νόμου Ομπάμα. Αντίθετα, αναγνωρίζουν ατέλειες και συμφωνούν να εργαστούν για να τις λύσουν. Έως εκεί.

Πάντως, ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, κατηγορεί τον Τραμπ ότι έχει ένα και μόνο σχέδιο: να αφήσει το Οbamacare να καταρρεύσει, ώστε μετά το νέο σχέδιο να εμφανιστεί σχεδόν ως μονόδρομος.

«Προσπαθεί να υπονομεύσει το σύστημα περίθαλψης αυτής της χώρας, χρησιμοποιώντας εκατομμύρια πολίτες ως πιόνια σε ένα κυνικό παιχνίδι» τόνισε.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024