Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο εμπνευστής της «μπλε φάλαινας»

Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο εμπνευστής της «μπλε φάλαινας»

Σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο εμπνευστής του διαδικτυακού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα», Φιλίπ Μπουντέικιν, με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν. Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία για την υπόθεση αυτή.

Σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο εμπνευστής του διαδικτυακού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα», Φιλίπ Μπουντέικιν, με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπoς που καταδικάζεται στην Ρωσία για την υπόθεση αυτή.

Όπως προέκυψε κατά την ανάκριση, στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 ο Μπουντέικιν με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» παρακινούσε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte ανήλικους να αυτοκτονήσουν.

Ο Μπουντέικιν -όπως αποδείχθηκε- ήταν εκείνος που παρακίνησε 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να το αποτρέψουν. Επίσης ο Μπουντέικιν παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη, η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Η νομοθεσία για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει μια σειρά από προκλήσεις, διάρκειας 50 ημερών, που περιλαμβάνουν αυτοτραυματισμούς, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κά, ενώ τελειώνει με την προτροπή να δοθεί τέλος στην ίδια τη ζωή των παικτών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους γονείς που θα υποπτευθούν πως το παιδί συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς και τους πολίτες που γνωρίζουν σχετικές πληροφορίες και μπορούν να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης, με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024