Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 20 εκατ. ευρώ που... έκαψαν τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ

Τα 20 εκατ. ευρώ που… έκαψαν τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση σύλληψης και φυλάκισης του επικεφαλή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αντιπροέδρου της FIFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, μετά από «επιδρομή», στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El Mundo, η έρευνα που έχει οδηγήσει τον 67χρονο Βιγιάρ στη φυλακή, περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης, ξεκίνησε με αδικαιολόγητη καταβολή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με το Grupo Santa Mónica.

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση σύλληψης και φυλάκισης του επικεφαλή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αντιπροέδρου της FIFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, μετά από «επιδρομή», στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El Mundo, η έρευνα που έχει οδηγήσει τον 67χρονο Βιγιάρ στη φυλακή, περιμένοντας την απόφαση της δικαιοσύνης, ξεκίνησε με αδικαιολόγητη καταβολή των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν το σπάσιμο μονομερώς σύμβασης που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της εθνικής ομάδας και άλλες εμπορικές συμφωνίες με το Grupo Santa Mónica.

Αυτό ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει έρευνα και τελικά συλλήψεις, αποδίδοντας κατηγορίες για απιστία στην διοίκηση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, πλαστογραφία και πιθανή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων, όλα σε σχέση με την οργάνωση διεθνών αγώνων.

Εκτός από τον Βιγιάρ, συνελήφθησαν και κρατούνται ο γιός του Γκόρκα, που εξουσιοδοτήθηκε από τον πατέρα του να χρησιμοποιεί πόρους της ισπανικής ομοσπονδίας, RFEF ο οικονομικός αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ενωσης Τενερίφης, Χουάν Παντρόν και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Τενερίφης Ραμόν Χερνάντες Μπασού.

Όπως έκαναν γνωστό τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Βιγιάρ έδωσε έγγραφη κατάθεση για 12 ώρες, έως τις 04:35 τα ξημερώματα. Μέλη της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς συνέλεγαν στοιχεία από το σπίτι του Βιγιάρ για έξι ώρες.

Ο 67χρονος Βιγιάρ, είναι επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας για σχεδόν 30 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι, με αφορμή την σύλληψη του Βιγιάρ, η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) ανακοίνωσε την αναβολή της κλήρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, που έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024