Τουρκικές παρενοχλήσεις στο ελικόπτερο που μεταφέρει τον Πρόεδρο
Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε την Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη Ρόδο στη Σύμη, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν και την Τετάρτη κατά τη μετάβαση Παυλόπουλου στο φυλάκιο της Παναγιάς.
Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου δέχθηκε το ελικόπτερο που μετέφερε την Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη Ρόδο στη Σύμη, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
{{{ map }}}
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του Σινούκ, οι Τούρκοι μετέδιδαν μηνύματα σχετικά με «αποστρατιωτικοποιημένη» περιοχή, στην οποία τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιτρέπεται να πετούν, καθώς παραβιάζεται ο τουρκικός εναέριος χώρος.
Κατά πάγια τακτική, δεν υπήρξε απάντηση από ελληνικής πλευράς στις κλήσεις των Τούρκων.
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν και την Τετάρτη κατά τη μετάβαση του Προέδρου στο ακριτικό φυλάκιο της Παναγιάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηλεία: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του 13χρονου – Παρών και ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο
- Η Μπάγερν ενδιαφέρεται για τον Γκόρντον αλλά…
- Drones, ρομπότ και AI: Αρκεί η τεχνολογία για να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο του μέλλοντος;
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ασχολείται μόνο με τη δουλειά του
- Χρυσή εποχή για την UEFA!
- Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με drones σε σπάνια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442