Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελέας ΑΠ: Άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Γεωργίου

Εισαγγελέας ΑΠ: Άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα για τον Γεωργίου

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, άσκησε σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς -όπως είπε- εντόπισε στο βούλευμα «νομικούς λόγους» (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.). Τον τελικό λόγο έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, που βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, άσκησε σήμερα, Τετάρτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς -όπως είπε- εντόπισε στο βούλευμα «νομικούς λόγους» (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.).

Η αναίρεση αφορά το βούλευμα, με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Πρόκειται για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μνημόνια.

Πάντως, τον τελικό λόγο για το αν θα ασκηθεί ή όχι αναίρεση έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν θα οδηγηθεί ή όχι σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου.

Αντιδρώντας, το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών του Γ.Παπανδρέου έκανε στο Twitter λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες»: «Η Δικαιοσύνη, θεραπαινίδα πολιτικών σκοπιμοτήτων, συνένοχος στη στατιστική απάτη του Καραμανλή. Χωρίς προσχήματα, χωρίς ντροπή» ανέφερε το μήνυμα.

Μέσω Twitter σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: «Για το δημόσιο έλλειμμα 15,1% του 2009 φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ και η πρώην του ΠΑΣΟΚ. Όχι η ΕΛΣΤΑΤ. Για τον πυρετό, δεν φταίει το θερμόμετρο» έγραψε ο ευρωβουλευτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024