Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δάκρυσα όταν μου είπαν τα exit poll» ομολογεί η Τερέζα Μέι

«Δάκρυσα όταν μου είπαν τα exit poll» ομολογεί η Τερέζα Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ποντάρει σε πρόωρες κάλπες για να ενισχύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, αλλά τελικά έπαιξε και έχασε βγαίνοντας χωρίς αυτοδυναμία. «Όταν έμαθα τα exit poll, δάκρυσα» λέει σήμερα η Μέι, λέγοντας πως εξεπλάγη από τα αποτελέσματα και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να το χωνέψει.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ποντάρει σε πρόωρες κάλπες για να ενισχύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, αλλά τελικά έπαιξε και έχασε βγαίνοντας χωρίς αυτοδυναμία.

«Όταν έμαθα τα exit poll, δάκρυσα» λέει σήμερα η Μέι, λέγοντας πως εξεπλάγη από τα αποτελέσματα και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να το χωνέψει.

Έναν και πλέον μήνα μετά την αποτυχημένη (όπως αποδείχθηκε) επιλογή της για πρόωρες εκλογές, και ενώ πλέον χρειάζεται κοινοβουλευτικούς συμμάχους, η Μέι μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC και θυμήθηκε τις ώρες αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Η ίδια, λέει, δεν είδε τα exit poll «επειδή είμαι λίγο προληπτική σε αυτά τα πράγματα». Τα στοιχεία της τα μετέφεραν πρώτα ο σύζυγός της και μετά οι συνεργάτες της.

«Ήταν απόλυτο σοκ» λέει, «χρειάστηκα μερικά λεπτά για να το χωνέψω, δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα».

«Ο σύζυγός μου με αγκάλιασε, και τότε δάκρυσα» προσέθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός. Ομολόγησε ότι γνώριζε πως η προεκλογική της εκστρατεία «δεν ήταν τέλεια» αλλά, εξήγησε, «όλες οι ενδείξεις» που είχε σχημάτιζαν την εικόνα πως θα έβγαινε με περισσότερους βουλευτές.

Η αντίδραση που είχε η Μέι, ας σημειωθεί, δεν ήταν πολύ διαφορετική από εκείνη στα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη των Συντηρητικών, ακριβώς επειδή συμμερίζονταν την εκτίμηση πως οι Τόρις θα ενίσχυαν τα ποσοστά τους. Την πρώτη ώρα της ανακοίνωσης των exit poll, πολλά στελέχη ήταν τουλάχιστον επιφυλακτικά για την εικόνα που σχηματιζόταν (όσοι δεν απέρριπταν εντελώς τα στοιχεία).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024