Με τον δικό του προσωπικό τρόπο έδειξε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε πόσο δύσκολο κλίμα -και σε τι τόνο- διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit: Κατηγορώντας την ΕΕ πως το ποσό που ζητάει είναι «εκβιαστικό και υπέρογκο», είπε πως η «κατάλληλη απάντηση είναι: "σφυρίξτε μας"». Είπε δε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για έξοδο χωρίς συμφωνία, κι αυτό «επειδή θα πετύχουμε μία υπέροχη συμφωνία».

Με τον δικό του προσωπικό τρόπο έδειξε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σε πόσο δύσκολο κλίμα -και σε τι τόνο- διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit: Κατηγορώντας την ΕΕ πως το ποσό που ζητάει είναι «εκβιαστικό και υπέρογκο», είπε πως η «κατάλληλη απάντηση είναι: «σφυρίξτε μας»».

Είπε δε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για έξοδο χωρίς συμφωνία, κι αυτό «επειδή θα πετύχουμε μία υπέροχη συμφωνία».

Για το «υπέροχη», ας σημειωθεί, ο Τζόνσον χρησιμοποίησε το τραμπ-ικής απλότητας και χάρης great.

Η ευρωπαϊκή πλευρά ζητά να καθοριστεί το πώς θα υπολογιστεί ο «λογαριασμός» του Brexit πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία της επόμενης ημέρας.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο βρετανικό Κοινοβούλιο, ευρωσκεπτικιστής βουλευτής ρώτησε τον Τζόνσον «μήπως θα έπρεπε να πει στην ΕΕ να «μας σφυρίξει» για τα λεφτά που ζητάει».

Ο Τζόνσον απάντησε ότι «τα ποσά που έχω δει είναι εκβιαστικά υπέρογκα, οπότε πιστεύω ότι το «σφυρίξτε μας» είναι εντελώς κατάλληλη έκφραση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr