Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσία εισαγγελέα στην Επιτροπή Προμηθειών ζητά ο Β.Λεβέντης

Παρουσία εισαγγελέα στην Επιτροπή Προμηθειών ζητά ο Β.Λεβέντης

Την πρόταση του να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών, ώστε να υπάρχει δικλείδα που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια στις αγορές και θα αποκλείσει τυχόν μίζες υπουργών, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Την πρόταση του να προεδρεύει εισαγγελέας στην Επιτροπή Προμηθειών, ώστε να υπάρχει δικλείδα που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια στις αγορές και θα αποκλείσει τυχόν μίζες υπουργών, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Δεν μπορεί να βασιζόμαστε αν είναι τίμιοι οι υπουργοί, ή στη φιλοπατρία τους. Πρέπει να υπάρχει ένας εισαγγελέας, που θα προεδρεύει σε μια ανεξάρτητη Επιτροπή Προμηθειών, για ασφαλιστική δικλείδα» είπε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Έτσι, δεν θα έχουμε το φαινόμενο να κάνει ό,τι θέλει ένας υπουργός σε μία αγορά ελικοπτέρων, για παράδειγμα, και μετά από 10 χρόνια να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τίμιος και ότι έρχεται η παραγραφή του αδικήματος. Αυτή η πρόταση κατοχυρώνει και τους υπουργούς που είναι τίμιοι και τη διαδικασία της αγοράς» υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

«Αν θέλετε να έχετε απόλυτες εξουσίες θα έχετε και απόλυτες παραπομπές. Θα έχουμε έτσι συνεχώς αντεκδικήσεις και ρεβανσισμό. Ήδη, η ΝΔ έχει εξαγγείλει παραπομπές» πρόσθεσε.

Για περικοπές μισθών και συντάξεων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι θα πρέπει το ΣτΕ να βγάλει απόφαση για το αν είναι νόμιμες οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών. Διαφορετικά, όπως είπε, «υπάρχει ο κίνδυνος η Ελλάδα να μην πάρει τη δόση που συμφωνήθηκε μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, γιατί δεν μας εμπιστεύονται οι δανειστές μας».

«Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν πετύχουμε να έχουμε απόφαση του ΣτΕ που θα νομιμοποιεί τις όποιες αποφάσεις ψήφισε η Βουλή» τόνισε ο κ. Λεβέντης, και κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση και να μην περιμένει να καταρρεύσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Οι ξένοι θεωρούν ότι είμαστε αναξιόπιστοι. Όταν απειλούνται τα συμφέροντά τους βάζουν μεγαλύτερο νταλκά και πιο ασφυκτική μέγκενη. Δεν πρέπει να παίζουμε με τη χώρα. Η ΝΔ τι λέει; Το πάτε εκδικητικά; Τον Αύγουστο του 2015 όμως πήγατε όλοι μαζί και ψηφίσατε τα προαπαιτούμενα», σημείωσε.

Απλή αναλογική

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε το αίτημα για καθιέρωση της απλής αναλογικής, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να πάμε σε συναινετικές, συμμαχικές κυβερνήσεις. Το δημοψήφισμα είναι υπέρτερο. Και αν πάρει πάνω από το 51% η απλή αναλογική, θέλω να δω τι θα κάνει ο αρχηγός της ΝΔ. Θα εξακολουθήσει να θέλει να γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός; Να θέλει να γίνει Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη; Αυτά τα πράγματα ο λαός δεν τα καταλαβαίνει. Και ο κ. Τσίπρας πρέπει να τολμήσει να το κάνει, διαφορετικά θα μείνει ως ένας διστακτικός πρωθυπουργός που δείλιασε στα μεγάλα ζητήματα» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024