Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ESM: Να επιλύσει γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση τα εκκρεμή ζητήματα

ESM: Να επιλύσει γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση τα εκκρεμή ζητήματα

Ενέκρινε το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM το συμπληρωματικό μνημόνιο για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ο Μηχανισμός τόνισε σε ανακοίνωσή του πως «ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα».

To συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών ενέκρινε την Τετάρτη το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης) σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Το συμβούλιο τόνισε στην σχετική του ανακοίνωση την ανάγκη να «επιλύσει γρήγορα η κυβέρνηση τα εκκρεμή ζητήματα».

Πρόκειται για το έγγραφο που επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕSM, οι διοικητές του μηχανισμού συζήτησαν επίσης τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του TAIΠEΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελλάδας) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο στα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ.

«Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024