Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοτζιάς για τουρκικό πλοίο: Ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Κοτζιάς για τουρκικό πλοίο: Ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών

Διαστάσεις θερμού επεισοδίου επιχειρούν να προσδώσουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στο επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στόχο είχε ύποπτο φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία στα ανοικτά της Ρόδου. Το πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

Μυστήριο καλύπτει επεισόδιο με προειδοποιητικά πυρά από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στόχο είχε ύποπτο φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία στα ανοικτά της Ρόδου.

Το περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται από πλήθος ερωτηματικών, εξελίχθηκε σε κεντρικό θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιχειρούν να προσδώσουν στην υπόθεση διαστάσεις θερμού επεισοδίου και να στήσουν σκηνικό έντασης στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για
το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν
Μοντανά της Ελβετίας, ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών.

Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές, σύμφωνα με Τα Νέα, βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη αντίδραση μετά και τη διαφαινόμενη πρόθεση της Άγκυρας να μεταφέρει την ένταση σε διπλωματικό επίπεδο.

Όπως τονιζόταν με έμφαση, η Αθήνα προκρίνει τη στάση νηφαλιότητας και στρέφει την προσοχή της στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Σεβασμό στην αλήθεια και στα δικαιώματα κάθε κράτους να ασκεί τα κυριαρχία στα χωρικά του ύδατα είναι αυτό που ζητείται από την Τουρκία.

» Η παραδοσιακή τακτική κατασκευής γεγονότων από την Άγκυρα προκειμένου, τουλάχιστον, να δημιουργεί εντυπώσεις, εντός και εκτός Τουρκίας, είναι γνωστή. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα στρεβλώνει γεγονότα και πραγματικότητα απαιτώντας από την Ελλάδα να μην προβεί, στα χωρικά της ύδατα, σε έλεγχο πλοίου για το οποίο υπήρχε συγκεκριμένη πληροφορία ότι μετέφερε ναρκωτικά.

» Είναι τουλάχιστον περίεργο η χώρα, μέσω της οποίας πολυάριθμοι έμποροι ναρκωτικών αποπειρώνται να διοχετεύσουν το φονικό εμπόρευμά τους μέσω της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, να προσάπτει στην Αθήνα μομφή για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Ιδίως μάλιστα όταν το φερόμενο ως λαθρεμπορικό πλοίο, αν και ευρισκόμενο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να δεχθεί τον έλεγχο του Λιμενικού Σώματος το οποίο, κατά τους κανόνες, προχώρησε σε απλές προειδοποιητικές βολές.»

Η αντίδραση της Άγκυρας

Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε την αντίδραση της ελληνικής ακτοφυλακής, αποκαλώντας την «δυσανάλογη», ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί παραβίαση του βασικότερου δικαιώματος στην ανθρώπινη ζωή.

«Δεν υπάρχει αιτιολογία για τη ρήψη βολών κατά ενός άοπλου εμπορικού πλοίου, που μεταφέρει φορτίο μεταξύ δύο τουρκικών λιμανιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η μόνη παρηγοριά είναι ότι κανένας δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα του συμβάντος» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024