Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραγκούσης: Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ιδέες

Ραγκούσης: Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ιδέες

«Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ίδιες προτάσεις για μεγάλη κεντροαριστερά, για την παράταξη που στήριξα και στην Ώρα Αποφάσεων'» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν επιδιώκω καμία ρεβάνς, αλλά να παλέψω για τις ίδιες προτάσεις για μεγάλη κεντροαριστερά, για την παράταξη που στήριξα και στην Ώρα Αποφάσεων’» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται η χώρα, μίλησε για παρατεταμένο εθνικό αδιέξοδο: Το 2009 κατέρρευσε ένα ολόκληρο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο δεκαετιών, με το οποίο ζούσαν οι Έλληνες. Κατέρρευσε ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός, βυθίζοντας τη χώρα.»

Ανέδειξε ως κύρια αιτία το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σταθερές δημόσιες πολιτικές τα τελευταία 35 χρόνια και απέδωσε την ευθύνη για αυτό στα κόμματα και τις ηγεσίες τους, αλλά και σε βαθύτερους μηχανισμούς της κοινωνίας.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε πως για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να ηττηθεί ο δικομματισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και, κυρίως, να επιτευχθεί η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μπορεί να γίνει από νέο ενιαίο πολιτικό προοδευτικό φορέα.

Ασκώντας έντονη κριτική στη ΝΔ επισήμανε ότι «απαιτείται να αφαιρεθεί το μεταρρυθμιστικό μακιγιάζ της οπισθοδρομικής ΝΔ. Απαιτείται να μπει ένα τέλος στην ιδιοτελή ωραιοποίηση του Κ.Μητσοτάκη. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα πρωτοπαλίκαρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Και κατέληξε: «Η εισήγησή μου στους ανθρώπους, τα μέλη και τους φίλους της ‘Ώρας Αποφάσεων’ θα είναι θετική για τη συμμετοχή στις διαδικασίες ίδρυσης της νέας προοδευτικής παράταξης. Θα είναι θετική η εισήγησή μου να δώσουμε τη μάχη των απόψεων, μέσα από τη δημιουργία της νέας παράταξης.

» Όσο για τα άλλα αξιόλογα ιδρυτικά μέλη της ‘Ώρας’, τον Γιάννη, την Άννα και τον Γιώργο, θα πω ότι προσωπικά δεν με αποπροσανατολίζει, που προς το παρόν διαφωνήσαμε, ούτε πρόκειται να σταθώ στην ιδιότυπη ‘διαγραφή’ μου με μνησικακία. Προσωπικά, θα επιμείνω να υπηρετώ το κεντρικό μήνυμα της ενότητας που συνειδητά ήθελα να εκπέμψω με την απόφασή μου να δημιουργήσω μαζί τους την ‘Ώρα’, παρά τις γνωστές διαφορετικές μας πορείες, αλλά και σημερινές αποκλίνουσες απόψεις. Αυτό το ίδιο μήνυμα ενότητας, άλλωστε, ήρθα και σήμερα εδώ για να υπηρετήσω.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024