Επαναλαμβάνονται οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό
Ξεκινούν εκ νέου στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό. Την Κυριακή οι αντιπροσωπείες συνέχιζαν την προετοιμασία τους, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν τη Δευτέρα τις προτάσεις τους στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.
Ξεκινούν ξανά στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας οι κρίσιμες συνομιλίες για το Κυπριακό. Την Κυριακή οι αντιπροσωπείες συνέχιζαν την προετοιμασία τους, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν τη Δευτέρα τις προτάσεις τους στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.
Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, οι εμπλεκόμενοι ανέλαβαν την ευθύνη να προετοιμάσουν δύο έγγραφα με τις απόψεις τους για το πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια του κράτους και των πολιτών, καθώς και για τον μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής της λύσης.
Στόχος είναι να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ ένα από τα σενάρια είναι σε περίπτωση που υπάρξει τελική συμφωνία, αυτή να κλείσει σε μία διάσκεψη στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.
Στην περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, δεν αποκλείεται να μεταβούν στην Ελβετία οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας. Μάλιστα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακύρωσε τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, προκειμένου να παραμείνει στην Ελβετία.
Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο τουρκικός σχεδιασμός, όπως προωθείται στην Πενταμερή Διάσκεψη της Ελβετίας, είναι η διασφάλιση της εσαεί παρουσίας της Τουρκίας στο νησί, μέσα από μια συμφωνία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εντολές που έχει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι να κλειδώσει δυο ζητήματα:
- Πρώτο, τις τέσσερις ελευθερίες για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο.
- Δεύτερο, στρατιωτική παρουσία και έλεγχο της λειτουργίας τους κράτους.
Από την πλευρά του, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ότι δεν πρόκειται να εγκριθεί από ελληνική Βουλή θέμα τεσσάρων ελευθεριών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)








![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442