Μέι – Μέρκελ: Πρώτο θέμα στις διαπραγματεύσεις τα δικαιώματα των πολιτών
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη ότι είναι σημαντικό στις συνομιλίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωσης να αντιμετωπιστεί πριν απ' όλα το ζήτημα των δικαιωμάτων των ευρωπαίων μεταναστών στη βρετανική επικράτεια και των βρετανών μεταναστών σε ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη ότι είναι σημαντικό στις συνομιλίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωσης να αντιμετωπιστεί πριν απ’ όλα το ζήτημα των δικαιωμάτων των ευρωπαίων μεταναστών στη βρετανική επικράτεια και των βρετανών μεταναστών σε ευρωπαϊκά κράτη, δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.
«Συζήτησαν για το Brexit, χαιρέτισαν την εποικοδομητική έναρξη των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό τα δικαιώματα των πολιτών να αποτελέσουν το πρώτο ζήτημα που θα συζητηθεί», ανέφερε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας σε μια ανακοίνωση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αφού η Μέι είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Γερμανία για την προετοιμασία της επικείμενης συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20).
Οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο έχουν παρουσιάσει πολύ διαφορετικές θέσεις για τον τρόπο που θα προασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ οι οποίοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών που ζουν σε ευρωπαϊκές χώρες και θα διαπραγματευθούν τώρα για να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ