Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραούλ Αρεβάλο: Η βία με ενδιέφερε πάντοτε

Ραούλ Αρεβάλο: Η βία με ενδιέφερε πάντοτε

...

Γνωστός ηθοποιός στην Ισπανία, ο Ραούλ Αρεβάλο επιχειρεί με την «Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» το πέρασμα πίσω από τις κάμερες.

Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του κέρδισε πλήθος βραβείων στην Ισπανία και ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο -ενώ η πρωταγωνίστρια απέσπασε και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στη Βενετία.

Μιλώντας στο Cineuropa για την ταινία του, ο Ραούλ Αρεβάλο λέει: «Η βία με ενδιέφερε πάντοτε. Είναι έμφυτο στοιχείο σε όλους τους ανθρώπους και δυστυχώς υπάρχουν πράξεις βίας κάθε μέρα. Όλοι μας έχουμε μέσα μας (τη βία), ακόμη και όταν είναι καταπιεσμένη. Είμαι κατά της βίας. Δεν χρειάστηκε ποτέ να παλέψω με κάποιον στη ζωή μου, αλλά μπορεί να θυμώσω. Αντιμετώπισα το ζήτημα μέσα από μία ιστορία που δεν έχει να κάνει με μένα προσωπικά».

«Δεν μου αρέσει η ιδέα της ηθικής ή του φτηνού διαλόγου» λέει ο σκηνοθέτης, «αλλά ήθελα να μιλήσω για τους ανθρώπους και για τα πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, όπως το συναίσθημα της εκδίκησης, αυτόν τον βαθύ, οργισμένο θυμό, το μίσος και την αγανάκτηση -αισθήματα που όλοι μας είχαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας- αλλά χωρίς να τα κρίνω».

Σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζει τη βία στην ταινία του, ο Αρεβάλο λέει: «Ήθελα να ξεφύγω από το θέαμα της βίας, το οποίο απολαμβάνω στις ταινίες του Τραντίνο: ήθελα ένα πιο ξερό, ωμό, σκοτεινό και πιο ρεαλιστικό είδος βίας – όπως και η ίδια η ζωή».

* Η ταινία «Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» προβάλλεται ήδη στις αίθουσες από την weirdwave.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024