Προς ολιγοήμερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Ανοικτό ενδεχόμενο παράτασης λίγων ημερών στην προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων άφησε η υφυπουργός Κ.Παπανάτσιου. Εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση, είπε.
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αποφασισθεί παράταση ολίγων ημερών στην προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που λήγει στο τέλος του μήνα.
Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται ήδη εισηγήσεις από τις ενώσεις των φοροτεχνικών και των λογιστών, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η παράταση της σχετικής προθεσμίας θα είναι μικρής διάρκειας και δεν θα επαναληφθεί, λένε αρμόδια στελέχη.
Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων άφησε ανοικτό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Μιλώντας στον Real Fm, είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα δοθεί η παράταση της προθεσμίας.
Πάντως, έως τώρα, λίγες μέρες πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ενώ υπάρχουν κατηγορίες φορολογουμένων, όπως οι αγρότες, που για αντικειμενικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να υποβάλλουν έγκαιρα τη δήλωσή τους.
Ειδικά για το θέμα των αγροτών η κ. Παπανάτσιου παραδέχθηκε το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι σήμερα ή αύριο θα ξέρουμε πότε θα ανέβουν τα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης.
Οι ενώσεις των λογιστών και των φοροτεχνικών ζητούν παράταση τουλάχιστον 20 ημέρων στην προθεσμία. Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών αυτή δεν εξετάζεται να υπερβαίνει το δεκαήμερο.
Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Παπανάτσιου έως το τέλος Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αναρτήσει στο ΤΑΧΙS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Αυτά θα εξοφληθούν σε τέσσερις δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα σενάρια για τον Πίτερς: «Έχει δεσμευτεί εδώ και εβδομάδες»
- Μαίρη Συνατσάκη: Έτοιμη για δεύτερο παιδί;
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία – Το Δημόσιο δηλώνει υποστήριξη σε κατηγορίες
- Το «κόλπο γκρόσο» της Ρεάλ, η επιστροφή του Παζ και το… λογιστικό αριστούργημα του Πέρεθ
- Επιδείνωση της κατάστασης στο Μάλι
- ΗΠΑ: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Όστιν – Αναφορές για τραυματίες
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη – Πυροβόλησαν 28χρονο
- Η διπλωματία του Λανουά με τους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442