Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως του ΣτΕ για την επένδυση Ιτανος Γαία στην Κρήτη

Πράσινο φως του ΣτΕ για την επένδυση Ιτανος Γαία στην Κρήτη

Τη Δευτέρα η Minoan Group Plc, μητρική της Loyalward, ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο, απορρίφθηκαν δυνάμει των υπ' αριθ. 1704/2017 και 1705/2017 αποφάσεων της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τη Δευτέρα η Minoan Group Plc, μητρική της Loyalward, ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις ακυρώσεως, οι οποίες είχαν ασκηθεί κατά του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκαν οι χρήσεις γης για το έργο, απορρίφθηκαν δυνάμει των υπ’ αριθ. 1704/2017 και 1705/2017 αποφάσεων της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν τούτου, η Minoan Group Plc διαθέτει ένα προεδρικό διάταγμα, το οποίο δεν υπόκειται πλέον σε ένδικα βοηθήματα και το οποίο, στην ουσία, αποτελεί τους βασικούς όρους της έγκρισης για το έργο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο πρόεδρος της Minoan Group Plc κ. Κρίστοφερ Ιγκλετον δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα από την έκδοση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ότι η Minoan Group Plc μπορεί πλέον να επιταχύνει την ανάπτυξη του Έργου και, μεταξύ άλλων, να συνεχίσει διαπραγματεύσεις για συνεργασίες με hotel operators.

Περαιτέρω, η έκδοση των αποφάσεων σημαίνει ότι η μακρόχρονη συνεργασία μας με το Ιδρυμα «Παναγία η Ακρωτηριανή», το Δήμο Σητείας και την τοπική κοινωνία θα αρχίσει να αποφέρει οφέλη στην περιοχή.

»Οι αποφάσεις αυτές είναι το ευτυχές αποκορύφωμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς όλων στην Εταιρεία, φυσικά με την υποστήριξη και την υπομονή των μετόχων της Εταιρείας».
Η επένδυση της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου Minoan Group Plc ανέρχεται στα 267,7 εκατ. ευρώ και πραγματοποιείται σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων στα Β.Α. της Κρήτης.

Η ανάπτυξη που έχει κεντρικό άξονα το περιβάλλον, περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και βοηθητικών υποδομών. Επίσης αναμένεται να δημιουργήσει 1.200 άμεσες και 2.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.
Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν σε ειδικά οριοθετημένη περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων, το 75% της οποίας θα παραμείνει αδόμητο, η οποία πλαισιώνεται από ειδική ζώνη προστασίας 13.000 στρεμμάτων.

Οπως τονίζει η εταιρία, πρόκειται για μια «μοναδικής ηπιότητας επένδυση», αφού αναλογεί μία κλίνη ανά 11 στρέμματα, μέγιστης συνολικής δόμησης 108.000 τ.μ. που θα υλοποιηθεί συνεκτικά και σε θύλακες, με τρόπο απόλυτα προσαρμοσμένο στο ανάγλυφο της περιοχής.

Η λειτουργία των εγκαταστάσεων θα υποστηρίζεται από σύγχρονες τεχνικές ορθής διαχείρισης φυσικών πόρων και βέλτιστης αειφορικής επίδοσης.
Πέρα από τις εγκαταστάσεις διαμονής και εστίασης των επισκεπτών, το σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει ειδικές τουριστικές υποδομές για την προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας και ετήσιας διάρκειας, όπως γκολφ και spa, καθώς επίσης πλήθος υποδομών, ανοικτών στην τοπική κοινωνία και δράσεις για την ανάδειξη του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζονται ανοικτές ξενοδοχειακές υποδομές, υπαίθριο θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις και βιολογικές καλλιέργειες, εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων και χειροτεχνίας, βοτανικός κήπος, περίπτερα ενημέρωσης, δίκτυο μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών.

Χριστίνα Πουτέτση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024