Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Καλοκαίρι με περιπέτεια

Οι ταινίες της εβδομάδας: Καλοκαίρι με περιπέτεια

...

Αγγελική Στελλάκη

Πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις προβάλλονται από την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Περιπέτεια, όπλα και κυνηγητά κυριαρχούν -αλλά δεν εντυπωσιάζουν-, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο νέες γαλλικές ταινίες και δύο επανεκδόσεις (Απέραντο Γαλάζιο και Σημασία Έχει Ν’ Αγαπάς).

Εκδίκηση με στυλ

(2,5/5)

Ριμέικ ταινίας του 1979 που απευθύνεται κυρίως σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, αλλά που προσφέρεται για ένα ευχάριστο βράδυ σε θερινό σινεμά. Τρεις ηλικιωμένοι (Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Άλαν Άρκιν) έρχονται αντιμέτωπη με την απώλεια του συνταξιοδοτικού τους προγράμματος και αποφασίζουν να ληστέψουν την τράπεζα που ευθύνεται γι’ αυτό. Η ταινία περιλαμβάνει μπόλικα αστεία για τον χρόνο που περνάει -πολλά από αυτά μάλλον αναμενόμενα-, αλλά υπάρχουν σκηνές που θα κάνουν τον θεατή να χαμογελάσει, ενώ οι Μόργκαν Φρίμαν και Άλαν Άρκιν είναι πάντα απόλαυση να τους παρακολουθείς.

Σκηνοθεσία: Ζακ Μπραφ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Άλαν Άρκιν, Ματ Ντίλον

Ευαίσθητες Χορδές

(2,5/5)

Νεαρή μαθήτρια που χάνει σταδιακά το φως της συγκρούεται με τον πατέρα της που θέλει να τη βάλει σε ειδικό ινστιτούτο. Η ίδια επιθυμεί να δώσει εξετάσεις στο ωδείο, καθώς έχει ταλέντο στο βιολοντσέλο. Θα ζητήσει τη βοήθεια του Βικτόρ, ενός συμμαθητή της, για να τα καταφέρει. Βασισμένη σε βιβλίο, η ταινία του Μισέλ Μπουζενά είναι τρυφερή -αν και σε στιγμές αφελής- και εντυπωσιάζει κυρίως για τις ερμηνείες των δύο νεαρών πρωταγωνιστών της.

Σκηνοθεσία: Μισέλ Μπουζενά
Πρωταγωνιστούν: Σαρλ Μπερλίνγκ, Φλοράνς Γκερίν, Πασκάλ Ελμπέ




Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης

(1,5/5)

Πέμπτη περιπέτεια της σειράς ταινιών Transformers, αυτή τη φορά με περισσότερες μάχες και πιο εξωφρενική σεναριακά. Ο Μάικλ Μπέι αναλαμβάνει το τιμόνι της σκηνοθεσίας για να αφηγηθεί μια ιστορία που μπλέκει εξωγήινους, ρομπότ και… τον βασιλιά Αρθούρο, σε μια περιπέτεια που αν ήταν πιο αυτοσαρκαστική θα άγγιζε τα όρια του καλτ. Τα όσα λαμβάνουν χώρα στην ταινία δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα (κάπου εκεί μέσα βλέπουμε και τον Άντονι Χόπκινς στην πιο παράξενη ερμηνεία της καριέρας του), αλλά τα εφέ είναι εντυπωσιακά και η πέμπτη ταινία έχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την προηγούμενη.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπερκ, Άντονι Χόπκινς, Στάνλεϊ Τούτσι



Κάποτε στην Καλιφόρνια

(1,5/5)

O Μπρους Γουίλις ερμηνεύει έναν ντετέκτιβ στο Βένις της Καλιφόρνια που τα βάζει με μια συμμορία, η οποία του κλέβει τον σκύλο του, Μπάντι. Φαίνεται πως οι Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν ήθελαν να φτιάξουν ένα surf νουάρ -αν κρίνουμε και από το σάουντρακ της ταινίας-, καθώς και από την… ψυχραιμία -και την ηλιθιότητα- με την οποία αντιδρούν οι κεντρικοί χαρακτήρες. Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αδιάφορο, με έναν υποτονικό Μπρους Γουίλις πολύ μακριά από τις καλές του στιγμές.

Σκηνοθεσία: Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Τζον Γκούντμαν, Τζέισον Μαμόα

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 2

(2/5)

Συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά 2». Το ζεύγος Φλοράνς και Βενσάν είναι χωρισμένο, με νέους συντρόφους ο καθένας, αλλά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν ο ένας τον άλλο και να βασανίζουν τα παιδιά τους. Η ταινία διαθέτει κάποιες χαριτωμένες στιγμές αν και τα αστεία εξαντλούνται γρήγορα. Μαρίν Φουά και Λοράν Λαφίτ φαίνεται, πάντως, να διασκεδάζουν ακόμα στους κεντρικούς ρόλους.

Σκηνοθεσία: Μαρτίν Μπουρουγιόν
Πρωταγωνιστούν: Λοράντ Λαφίτ, Μαρίν Φουά




Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα θα προβάλλονται σε επανέκδοση το -γυρισμένο στην Αμοργό- Απέραντο Γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν, καθώς και το κλασικό Σημασία Έχει ν’ Αγαπάς.

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Δείτε τι προβάλλεται στις αίθουσες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024