
Σε χαμηλό επταετίας η απόδοση των 2ετών ομολόγων
Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, καταγράφοντας μία ακόμη μείωση μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.
Η απόδοση των 2ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, καταγράφοντας μία ακόμη μείωση μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.
Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων -που αποτελεί ένδειξη για το κόστος με το οποίο μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα από τις αγορές για δύο χρόνια- μειώθηκε στο 4,15%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 5,56%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.
Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται, αναφέρει το Reuters, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε (στο υπουργικό συμβούλιο) ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων πολύ σύντομα, προβλέποντας ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων θα συνεχίσουν να μειώνονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μερτς: Προτείνει να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» με την ΕΕ πριν από την πλήρη ένταξή της
- Απίστευτo: Ο Νεϊμάρ κλήθηκε στο Μουντιάλ και τραυματίστηκε!
- Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442