Τα γραφεία της φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τον κ. Βέμπερ υποδέχθηκε, ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας ο οποίος του μετέφερε τις ευχαριστίες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για την επίσκεψη και του παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού.

«Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», είπε ο κ. Δήμτσας «η Αποστολή αλλά και όλα οι Ιερές Μητροπόλεις στάθηκαν με χριστιανική αγάπη στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ εξέφρασε το θαυμασμό του, όπως είπε, για το έργο της «Αποστολής:

«Θέλω να συγχαρώ τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, πρόσθεσε για το έργο που επιτελεί η «Αποστολή» κυρίως, όμως, γιατί αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια εκείνους που έχουν ανάγκη. Ο σκοπός της επισκέψεως μου στην Ελλάδα είναι να δω τι συμβαίνει και να κατανοήσω τα προβλήματα των ανθρώπων. Πρέπει και θέλω να έχω μια εικόνα των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν σε μια χώρα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας και να δω στο σωστό μέρος το έργο της Εκκλησίας. Είμαι ενθουσιασμένος από το έργο σας. Είναι σημαντικό και αξιόλογο. Πρέπει να καταλάβουμε εμείς στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Ευρώ και αριθμοί αλλά είναι και άνθρωποι. Θα μεταφέρω όλα τα μηνύματα και το έργο σας και θα ήταν πράγματι πολύ ωραίο σε όλες αυτές τις στοίβες τα δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας που είδα εκτός από την ελληνική σημαία να υπάρχει και η ευρωπαϊκή. Να υπάρχει έμπρακτη βοήθεια. Με τον κ. Δήμτσα συζητήσαμε εκτενώς τρόπους έμπρακτης στήριξης του έργου της «Αποστολής» και της Εκκλησίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στήριξη του διπλανού μας είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο θα προσπαθήσουμε μαζί».

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων, έγινε παρουσίαση του έργου της «Αποστολής». Ο κ. Βέμπερ συνομίλησε επίσης με στελέχη και εργαζομένους της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», γνωρίζοντας από κοντά τους χώρους της Κεντρικής Διοίκησης και σχεδιασμού δράσεων και προγραμμάτων, του κατεξοχήν φορέα κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας