Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, την Τρίτη 27 Ιουνίου, για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε και τις τρεις απόψεις της Εκκλησίας περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, την Τρίτη 27 Ιουνίου, για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκκλησιαστικούς κύκλους, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υιοθέτησε και τις τρεις απόψεις της Εκκλησίας περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλ. ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία τον Μάρτιο. Ήτοι, να συζητήσει Επιτροπή Διαλόγου με θέσεις την υποχρεωτικότητα του μαθήματος και να μην αλλάξουν η ονομασία και ο Ορθόδοξος προσανατολισμός».

Το ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει πως «συνήλθε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να ενημερωθεί περί των προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την έκδοσιν των νέων ΦΕΚ».

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος» συνεχίζει «ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ’ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών ΦΕΚ και τη δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών».

Επίσης, προσθέτει πως «η Εκκλησία αντέδρασε περί της παιδαγωγικής μεθόδου του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έδωσε εξηγήσεις για το σπειροειδές σύστημα του μαθήματος ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί λόγω θρησκευτικού γραμματισμού -οι προσλαμβάνουσες των μαθητών-, ο οποίος εφαρμόζεται για να γίνουν αντιληπτά τα Θρησκευτικά. Δεν έγινε δεκτό τα θρησκειολογικά στοιχεία να φύγουν από τη γ’ και δ’ δημοτικού και να πάνε στη στ’ τάξη και επετεύχθη να διατηρηθούν στη γ’ και στη δ’ τάξη, δηλ. να παραμείνουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες -Χριστιανισμός, Ισλαμισμός, Ιουδαϊσμός- και μετέφεραν τον Βουδισμό και τις θρησκείες της ‘Άπω Ανατολής στην ε’ τάξη και στη στ’».

«Επιπλέον, αποφεύχθηκε ο λεγόμενος θρησκευτικός συγκρητισμός και τα ποσοστά σε σχέση με το βιβλίο και την ύλη είναι: Ορθοδοξία 65% της ύλης, ενώ με τις χριστιανικές ομολογίες φθάνει στο 80% και σε ποσοστό 20% επί της ύλης θα αναφέρονται επιγραμματικά τα άλλα θρησκευτικά θέματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024