Τελεσίγραφο προς Μέι: 10 μέρες να σώσεις την πρωθυπουργία σου
Στην αρχή ήταν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Μετά ήρθε η συμμαχία με το DUP. Και στη συνέχεια, η πρωτοφανής τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στον πύργο κατοικιών του Λονδίνου. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατακεραυνώνεται για τους χειρισμούς της και τώρα φαίνεται να έχει λάβει τελεσίγραφο.
Στην αρχή ήταν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Μετά ήρθε η συμμαχία με το DUP. Και στη συνέχεια, η πρωτοφανής τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς στον πύργο κατοικιών του Λονδίνου.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατακεραυνώνεται για τους χειρισμούς της. Η επίσκεψή της στο σημείο της τραγωδίας προκάλεσε αντιδράσεις.
Σε αντίθεση με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που μίλησε με τους ενοίκους του μοιραίου κτιρίου, εκείνη πήγε σχεδόν ιδιωτικά: είδε τον αρχηγό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και αποχώρησε.
Έκανε βέβαια δηλώσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ, όμως είχε χάσει τη μάχη της επικοινωνίας, αφού στα μάτια όλων ήταν η πρωθυπουργός που απέφυγε τον κόσμο, για να μην αποδοκιμαστεί.
Ακόμα και η 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ Β’΄πήγε στο κέντρο που έχει στηθεί για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που ζούσαν στο κτίριο και συνομίλησε με πολλούς.

Στο μήνυμά της για τα γενέθλια (που παραδοσιακά γιορτάζονται στα μέσα Ιουνίου), η βασίλισσα μίλησε για το κλίμα που επικρατεί στη Βρετανία το τελευταίο διάστημα, εμψυχώνοντας τους συμπατριώτες της.
Όλα τα παραπάνω φαίνεται να έχουν εξοργίσει το Συντηρητικό Κόμμα. Όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, ομάδα στελεχών έχει δώσει τελεσίγραφο 10 ημερών στην Μέι «να σώσει την πρωθυπουργία της», γεγονός που αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο να αναζητηθεί νέος ηγέτης και πρωθυπουργός.
Η ίδια, πάντως, κάλεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο δεκάδες ενοίκους του μοιραίου κτιρίου, ενώπιον των οποίων αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις. Υποσχέθηκε δε βοήθεια και καλύτερο συντονισμό.

Οι νεκροί από την πυρκαγιά είναι 58, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί στους 70. Μόλις έξι από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί επίσημα. Στα νοσοκομεία παραμένουν 19 άτομα, εκ των οποίων τα 10 σε κρίσιμη κατάσταση.
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημάτος: «Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ προέχει η νίκη και την ερχόμενη Πέμπτη στη Φιλαδέλφεια»
- Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να προστατευθούν οι κρίσιμης σημασίας υποδομές, καθώς εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Ευρωπαίοι επιδιώκουν διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη για ασφαλή διάπλου
- Πότε πιάνει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αλαλούμ με το πλαφόν κέρδους
- Εβελίνα Παπούλια: Δεν μου ταιριάζει πολύ ο γάμος, με αγχώνει και δεν μπορώ να λειτουργήσω
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442