Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουρουμπλής: Δεν προκύπτει λαθρεμπόριο με το ουκρανικό «τσιγαράδικο»

Κουρουμπλής: Δεν προκύπτει λαθρεμπόριο με το ουκρανικό «τσιγαράδικο»

Διευκρινίσεις έδωσε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ουκρανικό πλοίο «RS-300 No 97», που παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων. «Οι πληροφορίες που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο», ανέφερε ο υπουργός.

Διευκρινίσεις έδωσε το Σάββατο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ουκρανικό πλοίο «RS-300 No 97», που παραμένει στην Παλαιοχώρα Χανίων.

«Το Λιμενικό το βρήκε και το πήρε από διεθνή ύδατα, και μάλιστα αφού το πλοίο είχε ζητήσει βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις που το πλοίο είναι σε διεθνή ύδατα και όχι σε εθνικά χωρικά, είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί κατηγορία περί λαθρεμπορίου. Στη συνέχεια έγιναν οι έλεγχοι που θέλαμε να κάνουμε» είπε ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε:

«Δεν βρήκαμε ούτε όπλα ούτε ναρκωτικά. Βρήκαμε τσιγάρα. Από τον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακές αρχές, φαίνεται ότι τα τσιγάρα εξήχθησαν από τη ΣΕΚΑΠ στο Μαυροβούνιο με νόμιμο τρόπο».

«Τώρα αν υπάρχουν ζητήματα λαθρεμπορίου στο Μαυροβούνιο, η Ελλάδα δεν εμπλέκεται. Εύκολα μας αρέσει να λέμε διάφορα. Οι πληροφορίες που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από το τελωνείο, είναι ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο Π.Κουρουμπλής σημείωσε ότι, επειδή εκ κατασκευής το πλοίο ήταν αλιευτικό, με τον περιορισμό να εκτελεί πλόες εντός της Μαύρης Θάλασσας, το Λιμενικό Σώμα απηύθυνε σχετικό ερώτημα στις ουκρανικές αρχές.

Η απάντηση που πήρε είναι ότι το σκάφος άλλαξε χαρακτήρα και χρήση και πλέον πιστοποιείται από τις ουκρανικές αρχές, ότι μπορεί να μεταφέρει και φορτία.

«Μετά από αυτό, ζητήσαμε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Γιατί κάναμε πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται κάποιοι. Θέλουμε να εξαντληθεί όλο το περιθώριο που υπάρχει για να έχουμε μια σαφή εικόνα. Η υπόθεση τώρα είναι στον εισαγγελέα και άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις εργασίας», κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024