Τόμσεν: Η συμφωνία στο Eurogroup ήταν η καλύτερη δυνατή
Την άποψη ότι η συμφωνία στο Eurogroup ήταν η καλύτερη δυνατή στα χρονικά περιθώρια που ήταν διαθέσιμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
Την άποψη ότι η συμφωνία στο Eurogroup ήταν η καλύτερη δυνατή στα χρονικά περιθώρια που ήταν διαθέσιμα εξέφρασε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
«Δεν είναι η καλύτερη λύση. Αυτή θα ήταν να καταλήξουμε σε μια πλήρη συμφωνία και να ζητήσουμε από το ΔΣ να εγκρίνει μια εκταμίευση τώρα» ανέφερε, εξηγώντας ότι «όσο πλησιάζαμε στις πληρωμές του Ιουλίου, αντιλαμβανόμασταν ότι λιγοστεύει ο χρόνος».
Συνεχίζοντας ο Π. Τόμσεν υπογράμμισε τη «σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, προσθέτοντας όμως ότι χρειαζόταν «περισσότερος χρόνος για να φτάσουμε σε κάτι που θα έχει την απόλυτη στήριξή μας».
Σημείωσε πως τελικά ενεργοποιήθηκε «η πρόβλεψη της έγκρισης επί της αρχής» του ΔΝΤ, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας.
«Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αλλά και τα μέλη μας γιατί αποφεύγεται αναστάτωση από ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με το Μαρούσι πριν τον Ολυμπιακό – Τα δεδομένα στο τριφύλλι με τη γρίπη Α
- Τρίγωνα, κάλαντα και καρφιά: Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς έσταζαν φαρμάκι
- Είναι τελικά κοντά η συμφωνία για την Ουκρανία; Οι δύσκολες πραγματικότητες
- Plan Your Getaways: Long Weekends and Holidays in Greece for 2026
- Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια
- Μεγάλη αγωνία στους Νάγκετς: Ο Γιόκιτς τραυματίστηκε και αποχώρησε κουτσαίνοντας (vid)

