Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Συμμόρφωση ή εμπάργκο», το μήνυμα προς το Κατάρ

Εντείνονται οι πιέσεις των χωρών του Κόλπου προς το Κατάρ με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων (ΗΑΕ) να μιλά ανοικτά ακόμα και για οικονομικές κυρώσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Εντείνονται οι πιέσεις των χωρών του Κόλπου προς το Κατάρ με τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων (ΗΑΕ) να μιλά ανοικτά ακόμα και για οικονομικές κυρώσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
{{{ map }}}
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ντόχα θα πρέπει να προχωρήσει σε αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις προκειμένου να αλλάξει την άποψη των επικριτών της, αναφορικά με την χρηματοδότηση που προσφέρει στους ακραίους ισλαμιστές.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κυρώσεις κατά του Κατάρ να πάρουν «μορφή εμπάργκο».

Οι δηλώσεις έγιναν, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αναλάβει δράση τηλεφωνικής διπλωματίας για την επίλυση της κρίσης, συνομιλώντας με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ-Θάνι, αλλά και με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχαγιάν, ζητώντας να επικρατήσει κλίμα ενότητας στον Αραβικό Κόσμο.

Ωστόσο, ο Τραμπ στις παρεμβάσεις του, τονίζει ότι η οποιαδήποτε κίνηση «θα πρέπει να γίνει υπό την προϋπόθεση κατάργησης των χρηματοδοτήσεων του ακραίου εξτρεμισμού ή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν. Επανέλαβε το αίτημα η Ντόχα να πάρει αποστάσεις από το Ιράν και να σταματήσει να υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Asharq al Awsat ο σεΐχης Χαλίντ μπιν Άχμεντ αλ Χαλίφα δήλωσε ότι οι όροι που θέτουν η χώρα του, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την επίλυση της κρίσης είναι «απολύτως ξεκάθαροι».

«Το Κατάρ πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και πρέπει να υπαναχωρήσει από όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις του, πρέπει να σταματήσει την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσής του και πρέπει να λάβει αποστάσεις από τον νούμερο ένα εχθρό, το Ιράν» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024