Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Al Jazeera: Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας

Al Jazeera: Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στην Ντόχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχεται ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που έχει την έδρα του στην Ντόχα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δέχεται ευρείας κλίμακας «κυβερνοεπίθεση».

«Το Jazeera Media Network δέχεται μια κυβερνοεπίθεση σε όλα του τα συστήματα, τους ιστοτόπους και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε σε ανάρτησή του το δίκτυο στο Twitter.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή του δικτύου είπε ότι το Al Jazeera θα επιμείνει στην πολιτική της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας εν μέσω μιας περιφερειακής διπλωματικής κρίσης που έχει απομονώσει το Κατάρ.

Αλλά και η κρατική τηλεόραση το Κατάρ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι διακόπτει προσωρινά την λειτουργία του ιστοτόπου της «για λόγους ασφαλείας» έπειτα από απόπειρες ηλεκτρονικής πειρατείας που δέχθηκε.

Πρόκειται για την τρίτη φορά τους τελευταίους 14 μήνες που οργανισμοί του Κατάρ καταγγέλουν ότι γίνονται στόχος ηλεκτρονικής πειρατείας.

Τον περασμένο μήνα, το εμιράτο ανακοίνωσε ότι το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «δέχθηκε κυβερνοεπίθεση από μια άγνωστη οντότητα» και «ψευδείς» δηλώσεις αποδόθηκαν στον εμίρη της χώρας, που βοήθησαν στην ανάφλεξη της σημερινής κρίσης ανάμεσα στο Κατάρ και τις Αραβικές χώρες του Κόλπου.

Τον Απρίλιο η Τράπεζα του Κατάρ υπέστη μια παραβίαση ασφάλειας και δεδομένα, όπως ονόματα και κωδικοί μεγάλου αριθμού πελατών, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024