Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αριστοφάνης Junior» με 160 παιδιά από 27 διαφορετικές χώρες

«Αριστοφάνης Junior» με 160 παιδιά από 27 διαφορετικές χώρες

...

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ στο 51ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών στην οδό Ακομινάτου 40 στην Πλατεία Βάθης, 160 παιδιά από 27 διαφορετικές χώρες (πρόσφυγες, έλληνες και μετανάστες) θα παρουσιάσουν το έργο «Αριστοφάνης Junior» (Όρνιθες, Πλούτος, Αχαρνής), σε διασκευή-διδασκαλία Μαρίας Σκούπα (θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός) και μουσική Νίκου Χατζηελευθερίου.

Πάρα πολλά από αυτά τα παιδιά μιλάνε ελάχιστα, λίγο ή και καθόλου ελληνικά. Παρόλα αυτά κατάφεραν να μιλήσουν το λόγο του Αριστοφάνη, να βελτιώσουν τα ελληνικά τους, να αμβλύνουν τις πολιτιστικές διαφορές τους, να μειώσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, να προσπεράσουν τις δυσκολίες τους, να συνεργαστούν όλοι μαζί, να αγαπηθούν, να ενταχθούν αρμονικά, να ενωθούν και να δημιουργήσουν με αφορμή το θέατρο.

Σ’ ένα σχολείο που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά με πολλή αγάπη (από τον διευθυντή Δημήτρη Κρητικό και όλους τους δασκάλους), ένα σχολείο που θεωρεί το θέατρο ανάγκη και εκπαιδευτικό εργαλείο κι όχι «πολυτέλεια», φιλόξενο και παράδειγμα για όλους.
Τη μέρα της παράστασης, ως κοινωνικό εισιτήριο, σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη περιοχή τις Αθήνας, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις οικογένειες των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
«Παππούλη Αριστοφάνη, η αλήθεια μόνο φτάνει; Φανέρωσέ μου πώς μπορώ, τούτον τον κόσμο το στραβό ν’ αναποδογυρίσω, να τονε κάμω ίσιο», το τραγούδι του φινάλε.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024