Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από Παρασκευή η απόφαση για τον αγώνα Ολυμπιακός - Πλατανιάς

Από Παρασκευή η απόφαση για τον αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς

Από την ερχόμενη Παρασκευή (26/5) και ύστερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του αθλητικού δικαστή της Σούπερ Λιγκ επί της πειθαρχικής δίωξης για βία που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών του Πλατανιά για γεγονότα που ισχυρίζονται ότι έλαβαν χώρα στη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την ομάδα των Χανίων στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Από την ερχόμενη Παρασκευή (26/5) και ύστερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του αθλητικού δικαστή της Σούπερ Λιγκ επί της πειθαρχικής δίωξης για βία που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών του Πλατανιά για γεγονότα που ισχυρίζονται ότι έλαβαν χώρα στη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την ομάδα των Χανίων στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η Απριλίου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής.

Πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως έχουσα έννομο συμφέρον για βαθμολογικούς λόγους. Στη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκαν οι καταθέσεις ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής του Πλατανιά που καταγγέλλουν βία εις βάρος τους και περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των νομικών της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι αναρωτήθηκαν γιατί στη δίωξη δεν υπάρχουν όλες οι καταθέσεις αλλά μόνο οι ενοχοποιητικές για τον Ολυμπιακό.

«Επιλεκτικά ο εισαγγελέας επιλέγει δέκα, ενώ αν είχε διαβάσει και τις υπόλοιπες δε θα έφτανε στην άσκηση της δίωξης. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις» δήλωσε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βασίλης Δημακόπουλος κι εν συνεχεία οι «ερυθρόλευκοι» προσκόμισαν τις υπόλοιπες 19 καταθέσεις, που δεν υπήρχαν στο φάκελο της δίωξης και οι οποίες δεν ενοχοποιούν τον πρωταθλητή Ελλάδας, με τον αθλητικό δικαστή Σπύρο Καποδίστρια να διαβεβαιώνει ότι θα τις μελετήσει όλες.

«Είναι αντιφατικές οι καταθέσεις και είναι πρόδηλο ότι κάποιος λέει ψέματα» υπογράμμισε ο κ. Δημακόπουλος. «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παραβιάζει το απόρρητο της προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας τις καταθέσεις του Πλατανιά. Δεν επικαλείται κάτι για να τις πάρει. Ο διαιτητής δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση. Ο παρατηρητής επίσης. Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και προβλέπονται από τους κανονισμούς. Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και προβλέπονται από τους κανονισμούς. Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Εκφράσεις μπορεί να ειπώθηκαν. Είναι χώρος που υπάρχει αλαζονεία και αμετροέπεια. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Χτυπήματα όμως δεν υπάρχουν. Ο Γιορέντε αγκαλιάζεται με τους αντιπάλους παίκτες, δίνει συγχαρητήρια και δεν διατυπώνει κανένα παράπονο. Ο Μανούσος στην ένορκη εξέτασή του λέει ότι τον έβρισαν, αλλά κανείς δεν τον πείραξε. Στα όσα αφηγούνται οι ποδοσφαιριστές που διαβάσατε, φαίνεται ότι υπάρχει παρουσία αστυνομίας. Όμως η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει τίποτα. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις για να τις αντιπαραβάλετε. Ο Ολυμπιακός ούτε ελέγχει, ούτε έχει κάμερες. Μόνο η αστυνομία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος.

Ο εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, είπε: «Δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει υλικό ενώ ήταν υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός, με βαρύτατες μάλιστα κυρώσεις, όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλέι οφ με εναντίωση της ομάδας μας, καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Για αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατευθυνόμενα ΜΜΕ, όπως κάποιοι άλλοι».

Ο έτερος νομικός του «Δικέφαλου», Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρόσθεσε ότι «κάποιοι φοβούνται και κάποιοι έχουν το θάρρος να καταγγείλουν. Εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους να λένε ότι χτυπήθηκαν ή είδαν να χτυπάνε άλλους. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είναι προφανές ότι κάτι έχει συμβεί. Ακόμα και οι άλλοι (οι υπόλοιποι 19 μάρτυρες) δεν λένε ότι δεν συνέβη τίποτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024