Ο Λάζαρος… έκρινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ
Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off ανέβηκε η ΑΕΚ, που νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Σε ένα πολύ κακό ματς, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που «μίλησε» στο τέλος, καθως το δικό του γκολ στο 85΄ έκρινε την αναμέτρηση.
Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off ανέβηκε η ΑΕΚ, που νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Σε ένα πολύ κακό ματς, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που «μίλησε» στο τέλος, καθως το δικό του γκολ στο 85΄ έκρινε την αναμέτρηση.
Πολύ κακή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει ως στόχο τις αντεπιθέσεις και να επιτρέπει στην ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας. Καμία από τις δύο ομάδες, όμως, δεν έδειχνε διατεθειμένη να πάρει το ρίσκο κι έτσι τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν χωρίς την παραμικρή ευκαιρία.
Αντίθετα, με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 1-0 όταν ο Ούγκο Αλμέιδα βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας μετά από σέντρα του Μπακάκη, αλλά… κατάφερε να στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ. Η ποιότητα του αγώνα, πάντως, δεν άλλαξε και η ταλαιπωρία των «ηρωικών» 4.000 οπαδών της ΑΕΚ επιδεινώθηκε όταν πυκνά σύννεφα κάλυψαν τον ουρανό και ξέσπασε καταιγίδα στο ΟΑΚΑ. Το θέαμα πάνω στο χορτάρι ήταν τραγικό.
Ομως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και τελικά λυτρώθηκε από τον πιο αξιόπιστο παίκτη της το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης και χάρισε στην ομάδα του μια πολύ σπουδαία νίκη.
Αντίθετα για τον Παναθηναϊκό, η ήττα αυτή σημαίνει «αντίο» στις ελπίδες κατάκτησης της πρώτης θέσης, που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League. Οι «πράσινοι» εστιάζουν πλέον την προσπάθειά τους στην αποφυγή της τελευταίας θέσης, που θα τους αναγκάσει να παίξουν ευρωπαϊκό ματς στο μέσον Ιουλίου.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Σιμόες – Λέτο
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82΄ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας (60΄ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (60΄ Αραούχο).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μαρινάκης, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις, Ζέκα, Εμποκού (76΄ Στάικος), Παν. Βλαχοδήμος (68΄ Μπουμάλ), Μολίνς (60΄ Λέτο), Κλωναρίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
- Η ιδιαίτερη απάντηση του Μπλόσομγκεϊμ για τον Ολυμπιακό (pic)


