Ο Πανιώνιος… πήρε από την ΑΕΚ τους βαθμούς της Τούμπας
Νέα ανατροπή δεδομένων στα play off της Σούπερ Λιγκ. Ο Πανιώνιος πέτυχε τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος και προσωρινά τέθηκε επικεφαλής στην κατάταξη με 4 βαθμούς έναντι 3 της Ένωσης. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε ο Γεσίλ στο 7ο λεπτό.
Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των play off «αναπάυεται», έστω και προσωρινά, ο Πανιώνιος. Πραγματοποιώντας πολύ σπουδαία εμφάνιση, ο «Ιστορικός» νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την προσγείωσε… ανώμαλα στην πραγματικότητα, μετά τη νίκη στην Τούμπα. Ο Σαέντ Γεσίλ στο 7ο λεπτό πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Με τακτική για σεμινάριο, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς «κλείδωσε» την ΑΕΚ που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο παρουσίασε τραγική εικόνα. Σίγουρα βοήθησε και το γρήγορο γκολ μόλις στο 7΄, αλλά και σ΄αυτό η ευθύνη ων γηπεδούχων είναι μεγάλη. Από κόρνερ της Ενωσης (!), ο Πανιώνιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια αντεπίθεση με τον Μπεν να πραγματοποιεί εκπληκτική κούρσα και να πασάρει στον Γεσίλ. Ο Τουρκογερμανός στράικερ πλάσαρε έξοχα τον Μπάρκα πετυχαίνοντας μόλις το 2ο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας.
Ο Σιώπης και ο Κόρμπος δημιούργησαν απροσπέλαστο τείχος στο κέντρο του γηπέδου, ο Μπεν όποτε έπαιρνε τη μπάλα ήταν «κίνδυνος-θάνατος», ενώ η αμυντική γραμμή του Πανιωνίου με κυρίαρχο τον Σπύρο Ρισβάνη λειτούργησε άριστα. Κάπως έτσι κύλησε όλο το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει και να προσπαθεί με «καμινάδες» να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πανιώνιο. Αδύνατον…
Ετσι, στο β΄ ημίχρονο ο Χιμένεθ έπρεπε να αλλάξει τα πάντα ρίχνοντας στο ματς τους Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο και αντικαθιστώντας δύο μέσους, τους Βάργκας, Αϊντάρεβιτς. Η επιθετική αύρα της ΑΕΚ δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους.
Πιστοί στο σχέδιο που εφάρμοσαν από το πρώτο λεπτό, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να έχουν… απεριόριστη κατοχή της μπάλας και ξεκινούσαν την πίεση περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη.
Μοιραία, ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κλείσει τις αλλαγές του με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ρίχνοντας στο ματς και το ύστατο επιθετικό του όπλο, τον Ούγκο Αλμέιδα.
Η τακτική προσέγγιση του Πανιωνίου άγγιζε την τελειότητα. Ο Μιλόγεβιτς νίκησε κατά κράτος τον συνάδελφό του, αφού κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από την ομάδα που διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Super League.
Κι όταν αυτό έγινε, σε «βολίδα» του Γκάλο στο 80΄, ο Γιαννιώτης επενέβη εντυπωσιακά. Πέραν τούτου και μιας κεφαλιάς του Βράνιες στο 52΄ (άουτ) η ΑΕΚ ήταν «κλειδωμένη» και απολύτως «βραχυκυκλωμένη» από τον εντυπωσιακό Πανιώνιο και τον εξαιρετικό προπονητή του.
Αξίζει κάτι καλύτερο από μια απλή συμμετοχή στα play off ο «Ιστορικός»; Κατηγορηματικά, ναι! Δεν του άξιζε κάτι λιγότερο από τη νίκη και θα ήταν άδικο να μην την κατακτήσει από μια «καραμπόλα» σε σέντρα του Σιμόες στο 89΄ με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να προσκρούει στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.
* Ανάλογα τραγική με την εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο, ήταν και η κατάσταση στις κερκίδες. Λιγότεροι από 4.000 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών», τρεις ημέρες μετά τη νίκη της ομάδας τους επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μπορεί το κίνητρο του Champions League να είναι τεράστιο, όπως δήλωσε και ο Γιάκομπ Γιόχανσον, όμως φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό για να «συγκινήσει» τους οπαδούς του «Δικέφαλου».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Βήμα παραμονής έκανε η Βαλένθια που νίκησε 2-1 την Χιρόνα με γκολ σε 10’. Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται ότι έμπλεξαν, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους
Ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 15' για τον ΠΑΟΚ, ενώ στο 28' ισοφάρισε ο Φούντας σε 1-1 για τον ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Η Μάντσεστερ Σίτι δεν τα παράτησε, αν και έχανε μέχρι το 83′ από τη Σαουθάμπτον, και με μυθική ανατροπή (2-1) μέσα σε 4' πήρε την πρόκριση για τον τελικό του FA Cup, όπου θα παίξει μία εκ των Τσέλσι, Λιντς
Ο Άρης επικράτησε του Πανιωνίου (75-65), κι έτσι οι κυανέρυθροι υποβιβάστηκαν στην Α2. – Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan GBL και η τελική βαθμολογία στην κανονική περίοδο.