Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλεονάσματα και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου

Πλεονάσματα και χρέος στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου

Οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι (από το 2018 και μετά) και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρίσκονται στην κορυφή της «ατζέντας» της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 22 Μαΐου.

Οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι (από το 2018 και μετά) και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρίσκονται στην κορυφή της «ατζέντας» της επικείμενης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 22 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, «η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη στις 2 Μαΐου μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμικών οργάνων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) σχετικά με ένα νέο σύνολο μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του ελληνικού Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η συμφωνία αποτελεί ένα από τα βήματα προς την ολοκλήρωση της τρέχουσας δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, ανοίγοντας το δρόμο για την επόμενη εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η Ευρωομάδα θα συζητήσει επίσης τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας (από το 2018 και μετά) και τα θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλης του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι υπουργοί οικονομικών θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος μετά την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Όπως αναφέρει, στην ατζέντα αναμένεται να επιστρέψει στο θέμα του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού μονοπατιού για την περίοδο μετά το πρόγραμμα και να συζητήσει την βιωσιμότητα του χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαίου του 2016.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι στην τελευταία συνάντηση του Eurogroup τον Απρίλιο το όργανο πληροφορήθηκε την συμφωνία που πέτυχαν θεσμοί και κυβέρνηση για τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας επί του πακέτου μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος και κάλεσε τις δυο πλευρές να συνεχίσουν την τεχνική εργασία προκειμένου να φτάσουν σε μια συμφωνία το συντομότερο.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει γίνει γνωστό πως πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο EwG, που μεταξύ άλλων θα κληθεί να επικυρώσει ότι έχουν καλυφθεί από ελληνικής πλευράς τα προαπαιτούμενα μετά και την αναμενόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Πέμπτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024