Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Αντίστροφη μέτρηση για το 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πορεία της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer» -το οποίο σύμφωνα με το Indiewire θα μπορούσε να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα- ξεκινά την Τετάρτη το επετειακό, 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αφιέρωμα του in.gr στις Κάννες

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πορεία της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Killing of a Sacred Deer» -το οποίο σύμφωνα με το Indiewire θα μπορούσε να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα- ξεκινά την Τετάρτη το επετειακό, 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ταινία έναρξης είναι το «Ismael’s Ghost» του Αρνώ Ντεπλεσέν με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματιέ Αμαλρίκ.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Μαΐου, οπότε θα απονεμηθούν και τα βραβεία της διοργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, Χρυσό Φοίνικα διεκδικούν εκτός από τον Γ.Λάνθιμο και οι: Μίκαελ Χάνεκε, Τοντ Χάινς, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Φατίχ Ακίν, Σοφία Κόπολα, Λιν Ράμσεϊ, Μπονγκ Τζουν-χο, Αντρέι Ζβγιάγκιντσεφ και Νόα Μπάουμπαχ.

Την «εμφάνισή» τους κάνουν και ταινίες παραγωγής συνδρομητικών καναλιών, όπως του Netflix και του Amazon, με το Φεστιβάλ να ζητά (από του χρόνου τουλάχιστον) να υπάρχει ημερομηνία προβολής των ταινιών αυτών στις αίθουσες, προκειμένου να προβληθούν στο Φεστιβάλ -καθώς το Netflix επιμένει στην προβολή στη δική του πλατφόρμα.

Φέτος, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θεωρείται αρκετά πολιτικοποιημένο, και περιλαμβάνει ταινίες για την προσφυγική κρίση και την κλιματική αλλαγή, ενώ αρκετές γυναίκες σκηνοθέτιδες στέλνουν τις ταινίες τους στις Κάννες.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου) με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν, θα προβληθεί στο τμήμα Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών η ταινία του Χρ.Μασσάλα «Copa Loca», ενώ σε ειδική προβολή θα προβληθεί η ταινία «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ, ελληνο-γαλλική συμπαραγωγή γυρισμένη και στην Ελλάδα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024