Δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης (17 Μαΐου) πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση, με στόχο τόσο την πρόληψη της νόσου, όσο και την καλύτερη διαχείρισή της.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης (17 Μαΐου) πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση, με στόχο τόσο την πρόληψη της νόσου, όσο και την καλύτερη διαχείρισή της.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Μαΐου (10.00-15.00) ομάδα γιατρών και νοσηλευτών θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του MALL ATHENS, στο Μαρούσι, για να πραγματοποιούν μετρήσεις και να ενημερώνουν πολίτες κάθε ηλικίας για την υπέρταση, τους τρόπους μέτρησης, τους κινδύνους που εγκυμονεί κλπ.
Παράλληλα θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη και θεραπεία της υπέρτασης.
Η ίδια δράση λάβει χώρα το Σάββατο 20 Μαΐου στο GOLDEN HALL, στο Μαρούσι.
Εάν κάποιος έχει αρρύθμιστη αρτηριακή υπέρταση, σε σύγκριση με άτομα που έχουν φυσιολογική πίεση, έχει επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, τριπλασιο κίνδυνο για έμφραγμα μυοκαρδίου, εξαπλάσιες πιθανότητες για καρδιακή ανεπάρκεια, τριπλάσιο κίνδυνο για ανεύρυσμα αορτής και αγγειοπάθεια κάτω άκρων και τριπλάσιες πιθανότητες για νεφρική ανεπάρκεια.
health.in.gr
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
- Σοκολάτα: Τους influencers επιστρατεύει η βιομηχανία για να ξανακερδίσει μερίδια
- «Επανέρχεται η Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442