Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Στόχος μας να ρίξουμε την ανεργία στο 13,5% το 2021

Κυβέρνηση: Στόχος μας να ρίξουμε την ανεργία στο 13,5% το 2021

«Στόχος μας είναι να ρίξουμε την ανεργία στο 13,5% το 2021» τονίζει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λ.Λαμπριανίδης σημειώνοντας ότι η βασική αρχή για την έλευση της ανάπτυξης είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος. Δηλώνει παράλληλα αισιόδοξος, τονίζοντας ότι αναμένει πλήθος επενδυτών στην ελληνική οικονομία «μετά και το διαφαινόμενο πέρας της δεύτερης αξιολόγησης».

«Η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος είναι η βασική αρχή» για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την έλευση της ανάπτυξης, τονίζει ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης.

«Οι θεσμοί προβλέπουν ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 17,5% το 2021. Όμως, εμείς σκοπεύουμε να τους διαψεύσουμε, μειώνοντας την ανεργία το 2021 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 13,5%», σημειώνει σε συνέντευξή του στην Αυγή.

Ο κ. Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων έχει αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ. Σημειώνει ότι «το 55% των αιτήσεων αφορά επενδύσεις στη βιομηχανία. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το 53,1% των επενδυτικών φορέων έχει αιτηθεί φοροαπαλλαγές, σε αντίθεση με το παρελθόν, οπότε δίνονταν αφειδώς επιχορηγήσεις».

Αναφέρει πως «η στροφή αυτή στις φορολογικές ελαφρύνσεις σημαίνει ότι θα ενισχύονται επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστωμένα είναι κερδοφόρες, γεγονός που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον». Προσθέτει πως «το ένα τέταρτο των υπό ένταξη επενδυτικών σχεδίων είναι προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ», στοιχείο που καταδεικνύει ότι προφανώς πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η ανάπτυξη, κυρίως σε αυτή τη συγκυρία, θα προέλθει από τη δημιουργία επενδύσεων εγχώριων και από το εξωτερικό, αλλά και από επενδύσεις με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». «Αυτή τη στιγμή», τονίζει, «περιμένω να εισέλθει στην ελληνική οικονομία πλήθος επενδυτών, μετά και το διαφαινόμενο πέρας της δεύτερης αξιολόγησης, γιατί μετά από ένα μακρύ διάστημα αποεπένδυσης υπάρχουν πολλοί που διαβλέπουν ευκαιρίες».

Τέλος, προαναγγέλλει ότι θα δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά και ενόσω εργάζονται στο εξωτερικό να συνδεθούν με την ελληνική οικονομία, καθώς «κάτι τέτοιο θα συμβάλει στη συγκράτηση της φυγής των επιστημόνων και γενικότερα στον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας προς μια κοινωνία της γνώσης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024