«Εφυγε» ο θρυλικός Φινλανδός οδηγός του WRC, Τίμο Μάκινεν
Ο θρυλικός Φινλανδός οδηγός, Τίμο Μάκινεν, ένας από τους καλύτερους στην ιστορία των ράλι (WRC), άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Ο Μάκινεν ήταν κυρίαρχη φυσιογνωμία στους αγώνες τις δεκαετίες του '60 και του '70, αλλά και ένα από τα ιδρυτικά μέλη μιας ονειρεμένης ομάδας οδηγών αγώνων, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «ιπτάμενοι Φινλανδοί».
Ο θρυλικός Φινλανδός οδηγός, Τίμο Μάκινεν, ένας από τους καλύτερους στην ιστορία των ράλι (WRC), άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών.
Ο Μάκινεν ήταν κυρίαρχη φυσιογνωμία στους αγώνες τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αλλά και ένα από τα ιδρυτικά μέλη μιας ονειρεμένης ομάδας οδηγών αγώνων, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «ιπτάμενοι Φινλανδοί».
Γεννήθηκε το 1938, άρχισε να ξεχωρίζει για την ταχύτητα και τις δεξιότητές του στις αρχές της δεκαετίας του ’60, κερδίζοντας την καταξίωση ως οδηγός της εργοσταστιακής ομάδας των Mini.
Επίσης είχε κερδίσει τη δεκαετία του ’70 τρεις φορές το ράλι της Μεγάλης Βρετανίας, οδηγώντας Ford Escort.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
- ΕΠΟ: Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης δίνει δικαιώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442