Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οριακή νίκη Τραμπ κατά του Obamacare στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Οριακή νίκη Τραμπ κατά του Obamacare στη Βουλή των Αντιπροσώπων

O Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε τελικά να περάσει, έστω και οριακά, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη με το οποίο στοχεύει να καταργήσει το Obamacare.

O Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε τελικά να περάσει, έστω και οριακά, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη με το οποίο στοχεύει να καταργήσει το Obamacare.

Έπειτα από εβδομάδες κομματικών διεργασιών, ο Λευκός Οίκος κατάφερε να πετύχει οριακά επαρκή στήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 217 ψήφους υπέρ (απαιτούνταν 216) έναντι 213 κατά. Κανείς δημοκρατικός δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, όπως και περίπου 20 ρεπουμπλικάνοι βουλευτές που ψήφισαν όχι.

Η συζήτηση θα μεταφερθεί τώρα στη Γερουσία, ενδεχομένως τον Ιούνιο, όπου αναμένεται πως το κείμενο θα τροποποιηθεί σημαντικά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν πλειοψηφία μόλις δύο εδρών στη Γερουσία και οι όποιες ανταρσίες μπορεί να μπλοκάρουν εύκολα το νομοσχέδιο.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Τραμπ δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτό θα περάσει και από τη Γερουσία, όμως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ήταν πιο επιφυλακτικός, λέγοντας ότι «χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα» ώστε το λεγόμενο Trumpcare να γίνει νόμος.

«Θα το τελειώσουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα» είπε ο Τραμπ, περιστοιχισμένος από ηγέτες των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως εάν η κυβέρνησή του δεν πληρώσει «λύτρα», όπως είπε, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες, το Obamacare θα πάψει να υπάρχει.

Το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη (American Health Care Act – AHCA) υπέστη σημαντικές αλλαγές από το Μάρτιο, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ απέτυχε παταγωδώς να το περάσει από τη Βουλή.

Η ψηφοφορία που έγινε τότε προκάλεσε αμηχανία στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων και οργή στον Λευκό Οίκο, καθώς δεν πείστηκαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος με αποτέλεσμα η πρόταση να καταψηφιστεί.

Έκτοτε υπήρξαν αρκετές αλλαγές προκειμένου να πειστούν οι αντάρτες Ρεπουμπλικάνοι.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα κοστίσει το αναθεωρημένο νομοσχέδιο, ούτε πόσοι άνθρωποι θα χάσουν την κάλυψή τους, επειδή το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) δεν είχε χρόνο να το αξιολογήσει.

Πριν από τις τελευταίες αναθεωρήσεις, το CBO εκτιμούσε ότι 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφάλισή τους το 2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024