Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Κάποιοι στις Βρυξέλλες προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές

Μέι: Κάποιοι στις Βρυξέλλες προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές

Την βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εν όψει των εκλογών στη Βρετανία. Η Μέι έστειλε σκληρό μήνυμα στην ΕΕ, λέγοντας ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες προσπαθούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία στη Βρετανία και ότι επιθυμούν να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Την βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Τετάρτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, εν όψει των εκλογών στη Βρετανία. Η Μέι έστειλε σκληρό μήνυμα στην ΕΕ, λέγοντας ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες προσπαθούν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία στη Βρετανία και ότι επιθυμούν να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πόσο δύσκολες αναμένεται να είναι αυτές οι συνομιλίες» αναφέρει η Μέι. «Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει παρουσιαστεί με λάθος τρόπο σε ευρωπαϊκές εφημερίδες. Η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει. Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι έχουν εκτοξεύσει απειλές κατά της Βρετανίας. Όλες αυτές οι πράξεις έχουν γίνει εσκεμμένα αυτή τη στιγμή, προκειμένου να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στις 8 Ιουνίου».

Η Μέι ζήτησε τη στήριξη των Βρετανών στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, λέγοντας ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα οδηγούσε τη χώρα σε χάος.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε επισήμως σήμερα, Τετάρτη, με τη διάλυση της Βουλής.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγόρησε, επίσης, κάποιους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «δεν θέλουν οι συνομιλίες να πετύχουν, δεν θέλουν η Βρετανία να προοδεύσει».

Οι δηλώσεις της Μέι έρχονται εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν την πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το Brexit και εν μέσω δημοσιευμάτων που φέρουν τις Βρυξέλλες να υπολογίζουν τον «λογαριασμό» της εξόδου από την ΕΕ στα 100 δισ. ευρώ, ποσό που το Λονδίνο αρνείται να πληρώσει.

Γιούνκερ: Ζόρικη η Μέι

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι γνωρίζει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι «ζόρικη» και τόνισε ότι αναμένει πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες.

«Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα» είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

Λίγες ώρες πριν παρουσιάσει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών τις κατευθυντήριες οδηγίες της αποστολής του, ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είπε ότι στην περίπτωση αποχώρησης του Λονδίνου από αυτές χωρίς την επίτευξη συμφωνίας η Βρετανία δεν θα πληρώσει τίποτα.

«Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ (Ντέιβις) είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει (από τις διαπραγματεύσεις). Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σχολίασε ο Γιούνκερ.

Εν τω μεταξύ, σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι ΕΕ και Λονδίνο αναμένεται να συγκρουστούν και για το δικαίωμα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη Βρετανία να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους στη χώρα.

Οι βουλευτές των Τόρις επιθυμούν τους περιορισμούς (όριο εισοδήματος και τεστ γλώσσας) που ισχύουν για τους/τις μη Ευρωπαίους/-ες συζύγους των βρετανών πολιτών να επεκταθεί και στους/στις μη Ευρωπαίους/-ες συζύγους των ευρωπαίων πολιτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024