Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να δείτε το τριήμερο στο En Lefko Film Festival

Τι να δείτε το τριήμερο στο En Lefko Film Festival

...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 1ο En Lefko Film Festival που διεξάγεται στους κινηματογράφους Δαναός και Ιντεάλ, αλλά και σε απροσδόκητους χώρους στην Αθήνα.

Το in.gr σάς παρουσιάζει κινηματογραφικές προτάσεις από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς:

Αντιπορνό

Η Κιόκο είναι μια νεαρή, πανέμορφη καλλιτέχνις. Της αρέσει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής, και πολύ συχνά βαριέται. Κι όταν βαριέται, της αρέσει να ταπεινώνει σεξουαλικά την βοηθό της Νορίκο. Αρκεί όμως κάποιος να φωνάξει Cut!, ώστε οι όροι του παιχνιδιού να ανατραπούν και η Νορίκο να πάρει το πάνω χέρι. Ο υπερ-παραγωγικός και αγαπημένος Σίον Σόνο επιστρέφει με κάτι που θα μπορούσε να περιγραφεί ως queer φεμινιστικό σοφτ πορνό, αλλά καταφέρνει ακόμη περισσότερα με τη ντελιριακή φαντασία και την οργιώδη χρωματική παλέτα του. (Σάββατο 29 Απριλίου, 00:30, Δαναός)

Η Δίνη

Μια μέχρι πρότινος επιτυχημένη γυναίκα βλέπει τη ζωή της να στροβιλίζεται σε μια δίνη εκτρώσεων, επαγγελματικών αποτυχιών και αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων. Καθώς βρίσκεται στο χείλος της αυτοκτονίας, η μοίρα αποφασίζει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Ντενί Βιλνέβ μετουσιώνει τα παθήματα της ηρωίδας του σε μια συναρπαστική κινηματογραφική δίνη, που ανακατεύει την τραγωδία με την κωμωδία και το μυστικισμό με τον απόλυτο ρομαντισμό. Ίσως η μοναδική ταινία όπου κεντρικός αφηγητής είναι ένα ψάρι, που μοιάζει να έρχεται από τα έγκατα του χρόνου και να γνωρίζει τα μυστικά της ανθρώπινης ύπαρξης. (Σάββατο 29 Απριλίου, 18:00, Ιντεάλ)

Το Παρελθόν της Ούνα

Μια νέα γυναίκα εισβάλλει στο γραφείο ενός μεγαλύτερού της άντρα. Ψάχνει για απαντήσεις ή για εκδίκηση; Βαθιά κρυμμένα μυστικά, ανομολόγητα πάθη και μια συγκλονιστική ερμηνεία από τη Ρούνι Μάρα, σε μια κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού έργου Blackbird του Ντέιβιντ Χάρογουερ που μας βυθίζει στα σκοτεινά νερά της λαγνείας, της οργής και της ενοχής. Αρνούμενη να προσφέρει εύκολες απαντήσεις, ή να αναγκάσει τον θεατή να διαλέξει στρατόπεδο, η ταινία του Μπένεντικτ Άντριους ζωντανεύει τα φαντάσματα του παρελθόντος και όλες τις ρευστές, άβολες αλήθειες τους. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο. (Σάββατο 29 Απριλίου, 22:00, Δαναός)

Ηλεκτρονικό Σέλας

Στις αρχές των 00s, πιθανότατα κανένας μας δε θα μπορούσε να ονοματίσει έστω έναν δημοφιλή μουσικό από τη Νορβηγία. Την ίδια περίοδο, η ντίσκο βρισκόταν κλεισμένη σε ένα ντουλάπι που άνοιγαν μόνο οι φανατικοί, αναπολώντας το παρελθόν. Μια παρέα συνομήλικων παραγωγών και DJs από την σκανδιναβική χώρα ένωσαν την ανία που τους προκαλούσε η ζωή σε μια παγωμένη χώρα μαζί με την αγάπη τους για το είδος και κατάφερναν να ξαναζωντανέψουν μια μουσική που είχε μείνει εγκλωβισμένη στα κλισέ άλλων εποχών. Οι Τοντ Τεριέ, Prins Thomas και Lindstrom θα συμπαρασύρουν μαζί τους ολόκληρο τον πλανήτη με τη μουσική τους, και το καταφέρνουν εξίσου εύκολα στο ντοκιμαντέρ του Μπεν Ντέιβις, που ξεπερνά τα στενά όρια της μουσικής και αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και δημιουργίας. (Κυριακή 30 Απριλίου, 20:00, Ιντεάλ)

Το Δείπνο

Μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά, δύο παντρεμένα ζευγάρια βγαίνουν για φαγητό. Συζητάνε περί ανέμων και υδάτων, αλλά οι αερο­λογίες τους είναι μια απόπειρα να συγκαλύψουν την ένταση που υποβόσκει. Οι 15χρονοι γιοι τους έχουν διαπράξει μαζί ένα έγκλημα, το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα. Οι εικόνες έχουν μεταδοθεί από την τηλεόραση, αλλά τα δυο αγόρια δεν έχουν ταυτο­ποιηθεί ακόμη. Ωστόσο η σύλληψή τους επίκειται. Καθώς το δείπνο φτάνει στη γαστριμαργική του κορύφωση, τα προσωπεία της πολιτισμένης συ­μπεριφοράς πέφτουν και τα μαχαίρια βγαίνουν. Το φιλμ του Όρεν Μόβερμαν τολμά να θέσει τα πιο ανησυχητικά ηθικά διλήμματα στο κέντρο της δράσης του. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. (Κυριακή 30 Απριλίου, 19:00, Δαναός)

Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου

Η συγκινητική και σχετικά άγνωστη ιστορία της Αντονίνα Ζαμπίνσκι, που κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής έσωσε τη ζωή εκατοντάδων Εβραίων κρύβοντάς τους στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, αποδίδεται με μια σπάνια ισορροπία ανάμεσα στη φρίκη και την τρυφερότητα. Η σπουδαία ερμηνεία της Τζέσικα Τσάστεϊν χαρίζει μια ιδανική κινηματογραφική ενσάρκωση της αφανούς ηρωίδας του πολέμου, σε ένα από τα σπάνια εκείνα μελοδράματα που μπορούν ακόμα να θυμίζουν παλιό, καλό Χόλιγουντ (Κυριακή 30 Απριλίου, 22:00, Ιντεάλ)

Χορεύοντας στον ρυθμό του Swing

Γέννημα θρέμμα της Μεγάλης Ύφεσης του ’30, ο χορός σουίνγκ έχει στο αίμα του να ανυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα πάνω από τα καθημερινά προβλήματα, συντονίζοντας τα σώματα των χορευτών σε ένα ρυθμό απόλυτης ευφορίας. Σήμερα, επιστρέφει ως παγκόσμιο φαινόμενο, και το ντοκιμαντέρ της Σούζαν Γκλέιτζερ μας επιτρέπει να το απολαύσουμε σε απόσταση αναπνοής. Απίθανες φιγούρες από τα αστέρια του σουίνγκ. (Δευτέρα 1η Μαΐου, 17:30, Δαναός)

Φωτιά στις Κάνες μας

Μία αγοραπωλησία όπλων που πάει στραβά. Όλοι με ένα όπλο στο χέρι. Κανένας έλεγχος. Με τη βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον και τον Κίλιαν Μέρφι, και με παραγωγό τον Μάρτιν Σκορσέζε, μια απολαυστική «ταραντινική» ιστορία γεμάτη καταιγιστική δράση, αμέτρητες σφαίρες και θανατηφόρες ατάκες. Ταινία δράσης και ταυτόχρονα παρωδία. Συμμετοχή στο South by Southwest και στο Φεστιβάλ του Τορόντο. (Δευτέρα 1η Μαΐου, 20:00, Δαναός)

Πρωτομαγιά στο Ελληνίς

«Sunset Disco Set» πάρτι στις 20:00 στον χώρο του κινηματογράφου Ελληνίς. Ακολουθεί επετειακή προβολή της ταινίας «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (1977) στις 21:00. Ο Τζον Τραβόλτα φορά το θρυλικό λευκό κοστούμι του Τόνι Μανέρο, η ντισκομπάλα αρχίζει να στροβιλίζεται και το θρυλικό σάουντρακ των Bee Gees παίζει στα ηχεία τη μία επιτυχία μετά την άλλη: Stayin Alive, How Deep Is Your Love, Night Fever. O Πυρετός το Σαββατόβραδο σήμανε την γέννηση ενός icon και χαράχτηκε στις αναμνήσεις όλων ως η απόλυτη ταινία ολόκληρης της ντίσκο εποχής. Η 40ή επέτειος της ταινίας είναι απλώς η ιδανική αφορμή για να ξαναρχίσουμε τον χορό. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Το En Lefko Film Festival θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Δείτε περισσότερα για ταινίες του En Lefko Film Festival εδώ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024