Φινάλε με δεύτερη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μπρέσια
Με ήττα 13-10 από την Μπρέσια στην Ιταλία, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League πόλο. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση ως δεύτεροι του Α΄ ομίλου. Αντίθετα, η ιταλική ομάδα με τη σημερινή της νίκη «σφράγισε» την προνομιούχο τρίτη θέση και μαζί το εισιτήριο για το final-6 της Βουδαπέστης.
Με ήττα 13-10 από την Μπρέσια στην Ιταλία, ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Champions League πόλο. Το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογική σημασία για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση ως δεύτεροι του Α΄ ομίλου. Αντίθετα, η ιταλική ομάδα με τη σημερινή της νίκη «σφράγισε» την προνομιούχο τρίτη θέση και μαζί το εισιτήριο για το final-6 της Βουδαπέστης.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν υπερβολικά… χαλαροί στην άμυνα, ιδιαίτερα στον παίκτη λιγότερο, αλλά έβρισκαν λύσεις στην επίθεση με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και βρίσκονταν μέσα στο παιχνίδι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 6-5. Στη συνέχεια οι άμυνες προσωρινά βελτιώθηκαν, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 7-5 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά αμέσως μετά να χάνουν τον Πάσκοβιτς, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση για χτύπημα στον Εσπανιόλ. Ο Ολυμπιακός μείωσε γρήγορα με τον Γιάνοβιτς, όμως οι αποκρούσεις του Μάρκο Ντελ Λούνγκο κράτησαν το προβάδισμα για την Μπρέσια.
Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι επιθέσεις πήραν ξανά… φωτιά κι αυτό ευνόησε τους Ιταλούς, που με τρία τέρματα του Νόρα και άλλα δύο του Ούμποβιτς έβρισκαν τις απαντήσεις κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» πλησίαζαν στο γκολ. Το τελικό 13-10 έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Μπρέσια (που θα προκρινόταν πάντως ακόμη κι αν έχανε, αφού η Όρβοσι που την κυνηγούσε στη βαθμολογία ηττήθηκε 10-8 από την Τσόλνοκι), ενώ σηματοδότησε τη δεύτερη διαδοχική ήττα για τον Ολυμπιακό.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 1-1, 6-4
Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Τεϊσίδο (Ισπανία)
ΜΠΡΕΣΙΑ (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο 1, Κρ. Πρεσιούτι 2, Ραντζέλοβιτς, Πάσκοβιτς 1, Μάντζι, Μούσλιμ, Νόρα 3, Ν. Πρεσιούτι 1, Μπερτόλι 2, Ούμποβιτς 3, Ναπολιτάνο, Μορέτι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 2, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (9/5): Πού θα δείτε τον τελικό της ΑΕΚ στο BCL και τα play out της Super League
- Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ – Κοντράρεται με την «πρωτάρα» Ρίτας για την κούπα του BCL
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Βαλένθια: Οι πανηγυρισμοί στη «Roig Arena» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442