Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 27-29 Απριλίου το 23ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

Στις 27-29 Απριλίου το 23ο Ελληνικό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας

«Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο της ζωής και του καρκίνου» είναι το θέμα του 23ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, που διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Η μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου βρίσκεται στο στόχαστρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. O καρκίνος δεν είναι μόνο μία ασθένεια. Είναι εκατοντάδες, ενδεχομένως χιλιάδες και πολύ πιο περίπλοκες από ό,τι μπορούσαμε μέχρι σήμερα να φανταστούμε. Η αντιμετώπιση αυτού του «έξυπνου εχθρού» επιβάλλει πλέον την ερε υνητική δραστηριότητα στο πλαίσιο συντονισμένων ομάδων που περιλαμβάνου ν γιατρούς, μοριακούς βιολόγους, φυσικούς, ακόμα και ειδικούς της πληροφορικής.

«Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο της ζωής και του καρκίνου» είναι το θέμα του 23ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, που διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να αποτελέσει σταθμό ανεφοδιασμού στην ταχέως ανανεωνόμενη επιστημονική πραγματικότητα και φραγμό στις ατεκμηρίωτες απόψεις που εξακολουθούν να κατακλύζουν την καθημερινότητά μας.

Στις εργασίες του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2017 στην Αθήνα (Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών), συμμετέχουν ενεργά η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας και ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης υπογράμμισαν τις έντονες πιέσεις που ασκούνται για δημοσιονομική πειθαρχία, που έχει ως αποτέλεσμα την αναχαίτιση της επιστημονικής εξέλιξης.

«Η υποστήριξη των νέων τεχνολογιών στην ογκολογία», συμπλήρωσαν «είναι αναγκαίο να μεταφραστεί σε κέρδος για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου και, επιπλέον, να οδηγήσει σε εξατομίκευση της αντιμετώπισης, τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες της υγείας από όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και από σημαντικά ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024