Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκένωσης των πολιορκημένων στη Συρία

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκένωσης των πολιορκημένων στη Συρία

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετά το μακελειό του Σαββάτου, συνεχίστηκε και τελικά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκένωσης των τεσσάρων πολιορκημένων περιοχών στη Συρία.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μετά το μακελειό του Σαββάτου, συνεχίστηκε και τελικά ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκένωσης των τεσσάρων πολιορκημένων περιοχών στη Συρία.

Περίπου 45 λεωφορεία μετέφεραν τους 3.000 ανθρώπους που είχαν παραμείνει στα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια, που πολιορκούνταν από αντάρτες και βρίσκονται κοντά στο Χαλέπι, ενώ περίπου 11 λεωφορεία απομάκρυναν τους 300 κατοίκους που είχαν παραμείνει στο χωριό αλ Ζαμπάντανι που πολιορκούνταν από τον συριακό στρατό.

Το Σάββατο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα λεωφορείο που μετέφερε κατοίκους της Φούα και της Κεφράγια, που πολιορκούνταν επί δύο χρόνια από τους αντάρτες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 126 άνθρωποι, εκ των οποίων 68 παιδιά.

Η διαδικασία διεξάγεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με πολλές δεκάδες ένοπλους αντάρτες να φυλάσσουν τα σταθμευμένα λεωφορεία.

Η απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών είχε ξεκινήσει την Παρασκευή έπειτα από συμφωνία με το Κατάρ, που υποστηρίζει τους αντάρτες, και του Ιράν που υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Περίπου 5.000 άμαχοι και ένοπλοι που στηρίζουν την συριακή κυβέρνηση απομακρύνθηκαν από τη Φούα και την Κεφράγια, ενώ 2.200 από τη Ζαμπάντανι και τη Μαντάγια, δύο περιοχές των ανταρτών που πολιορκούνταν από τον στρατό και βρίσκονται κοντά στη Δαμασκό.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκκένωσης. Η δεύτερη αναμένεται να πραγματοποιηθεί δύο μήνες αργότερα, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024