Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καρδιοχτύπι για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Ατλάντα
Ο Τζον Όσοφ έκανε σκοπό του να εκνευρίσει τον Τραμπ και έως ένα βαθμό, το πέτυχε

Καρδιοχτύπι για τον Τραμπ στην επαναληπτική εκλογή της Ατλάντα

Η επαναληπτική εκλογή για την πλήρωση έδρας σε περιφέρεια της Ατλάντα -ο νυν βουλευτής είναι στο επιτελείο του Τραμπ και παραιτήθηκε- θα έπρεπε να είναι περίπατος για τους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν να χάσουν από το 1979. Όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Η επαναληπτική εκλογή για την πλήρωση έδρας σε περιφέρεια της Ατλάντα -ο νυν βουλευτής Τομ Πράις, είναι στο επιτελείο του Τραμπ και παραιτήθηκε- θα έπρεπε να είναι περίπατος για τους Ρεπουμπλικάνους, που έχουν να χάσουν από το 1979. Όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Στη μάχη για την έδρα ρίχτηκαν συνολικά 18 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 11 από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το αστέρι που έκλεψε την παράσταση ήταν όμως από τους Δημοκρατικούς και έδινε κατά γενική ομολογία μία δύσκολη μάχη, αφού η περιοχή είναι προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων.

Πρόκειται για τον 30χρονο Τζον Όσοφ, με ελάχιστη πολιτική εμπειρία που όμως κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία. Είχε και ένα εξαιρετικά πρωτότυπο σύνθημα: Make Trump Furious (κάντε έξαλλο τον Τραμπ).

Ήταν τέτοια η αγωνία των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και του Τραμπ, για το αποτέλεσμα που ο ίδιος ο πρόεδρος έγραψε αρκετές φορές μηνύματα στο Twitter, ώστε να κινητοποιήσει το εκλογικό σώμα. Άλλωστε η εκλογή πήρε διαστάσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς θεωρείται ένα πρώτο τεστ δημοτικότητας για τον νέο πρόεδρο που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει 100 μέρες στον Λευκό Οίκο.

Τελικά, τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής: Όπως προβλέπει το CΝΝ o νεαρός Όσοφ και η Κάρεν Χάντελ από τους Ρεπουμπλικάνους θα δώσουν μεταξύ τους τη μάχη στις 20 Ιουνίου, καθώς δεν εξασφαλίζει κανένας τουλάχιστον το 50% συν μία ψήφο, που απαιτείται.

Ο Όσοφ βέβαια κέρδισε, κινούμενος κοντά στο 50%. Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα, εξασφάλισε το 48%, ποσοστό ανώτερο και από εκείνο που πήρε η Χίλαρι Κλίντον (46%) τον Νοέμβριο του 2016.

Το αποτέλεσμα είναι σαφώς κακό για τους Ρεπουμπλικάνους, καθώς ο περίπατος μετατράπηκε σε καρδιοχτύπι που θα συνεχιστεί για δύο ακόμα μήνες.

Η Πολιτεία της Τζόρτζια έδωσε μεν τους 16 εκλέκτορες στον Τραμπ τον Νοέμβριο (50,4% έναντι 45% για την Χίλαρι Κλίντον), όμως στην μητροπολιτική περιοχή της Ατλάντα, όπως και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Πολιτείας, σάρωσαν οι Δημοκρατικοί με ποσοστά ακόμα και 80%.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024