Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
documenta 14: O Ισπανός χορευτής Israel Galván στο Νομισματικό Μουσείο

documenta 14: O Ισπανός χορευτής Israel Galván στο Νομισματικό Μουσείο

...

Στο πλαίσιο της documenta 14 φιλοξενείται στο Νομισματικό Μουσείο η δράση La farsa monea από τον Ισπανό χορευτή Israel Galván, τον τραγουδιστή Niño de Elche και τον καλλιτέχνη Pedro G από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου 2017. Θα παρουσιαστούν τρεις περφόρμανς, σε συνδυασμό με την έκθεση νομισμάτων και μολύβδινων συμβόλων από τις συλλογές του Μουσείου.

Oι τρεις καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το Νομισματικό Μουσείο σαν αυτοσχέδιο θέατρο για να στοχαστούν περί σχέσεων μεταξύ του ιερού και του βλάσφημου, μεταξύ χρήματος και σεξουαλικότητας, αλλά και μεταξύ του σώματος και του νομίσματος.

Η περφόρμανς πραγματεύεται την κοινωνική παραγωγή αξίας στην τέχνη των φτωχών, στις παραδόσεις του φλαμένκο και των πολιτικά υποδεέστερων, με μια επιλογή από τρία διαφορετικά νομίσματα που συνδέονται με τον υλισμό, την εικονομαχία και την πορνεία. Οι καλλιτέχνες παίζουν και χορεύουν με τα νομίσματα, μεταμορφώνοντας το μουσείο σε υλικό και σωματικό θέατρο.

Το μουσείο στεγάζεται σε μια πάλαι ποτέ ιδιωτική κατοικία σχεδιασμένη από τον Ερνέστο Τσίλερ για λογαριασμό του Γερμανού αρχαιολόγου Ερρίκου Σλίμαν. Το εσωτερικό του –ύψιστης πολυτέλειας στον καιρό του– αντανακλά την επιρροή των αρχαιολογικών ανασκαφών της Πομπηίας στην εξέλιξη του νεοκλασικισμού. Ιδρύθηκε το 1834 και είναι ένα από τα παλαιότερα κρατικά μουσεία στην Ελλάδα, επικεντρωμένο στη συλλογή και στη μελέτη του νομίσματος και, κατ’ επέκταση, των οικονομικών συστημάτων.

Πληροφορίες
Περφόρμανς από τις 19 έως τις 21 Απριλίου (12:00–14:00)
Νομισματικό Μουσείο, Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

entertainment.in.gr

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024