ΗΠΑ: Σύλληψη γιατρού για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε κορίτσια
Με την κατηγορία ότι προχώρησε σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων πολλών κοριτσιών συνελήφθη 44χρονη γιατρός στο Ντιτρόιτ της πολιτείας Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπόθεση που καταγράφεται στη χώρα. Η Τζουμάνα Ναγκαρουάλα κατηγορείται ότι προχώρησε στον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων κοριτσιών ηλικίας 6-8 ετών για διάστημα 12 ετών σε μια κλινική στη Λιβόνια.
Με την κατηγορία ότι προχώρησε σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων πολλών κοριτσιών συνελήφθη την Πέμπτη γιατρός στο Ντιτρόιτ της πολιτείας Μίσιγκαν των ΗΠΑ.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοια υπόθεση που καταγράφεται στη χώρα.
Η 44χρονη Τζουμάνα Ναγκαρουάλα, κατηγορείται ότι προχώρησε στον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων κοριτσιών ηλικίας 6-8 ετών για διάστημα 12 ετών σε μια κλινική στη Λιβόνια, προάστιο του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του ανατολικού Μίτσιγκαν.
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα εναντίον της αφού έλαβαν ανώνυμες καταγγελίες. Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια, καθώς ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων είναι παράνομος στις ΗΠΑ από το 1996.
«Η Ναγκαρουάλ κατηγορείται ότι διέπραξε αυτές τις φριχτές ενέργειες ωμότητας εναντίον των πιο ευάλωτων θυμάτων», τονίζει ο εισαγγελέας. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αποφασισμένο να βάλει τέλος στους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων», μια πρακτική «που δεν έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο κορίτσια, τα οποία πήγε η μητέρα τους στη γιατρό αυτή, υπέστησαν ακρωτηριασμό στα γεννητικά τους όργανα. Στη συνέχεια τους είπαν να μην μιλήσουν για όσα συνέβησαν.
Ο εισαγγελέας έκανε λόγο και για άλλα κορίτσια που υποβλήθηκαν στην ίδια επέμβαση από την Ναγκαρουάλα, κυρίως μεταξύ του 2005 και του 2007.
Όταν ανακρίθηκε από το FBI, η γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως τέθηκε υπό κράτηση. Τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους.
Όπως δήλωσε η Σέλμπι Κουάστ, διευθύντρια της οργάνωσης Equality Now που προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών, η Ναγκαρουάλα είναι «αναμφίβολα η πρώτη γιατρός» που κατηγορείται στις ΗΠΑ για ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων.
Έχουν διεξαχθεί έρευνες εις βάρος και άλλων γιατρών, όμως ποτέ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος τους. Άλλες έρευνες εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη.
Η Κουάστ επεσήμανε ότι το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εκτιμά ότι περισσότερες από 500.000 γυναίκες και κορίτσια που ζουν στις ΗΠΑ έχουν υποστεί ακρωτηριασμό στα γεννητικά τους όργανα ή κινδυνεύουν από αυτή την πρακτική.
«Οι περισσότερες από αυτές έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ και πολλές εξ αυτών δεν έχουν καμία καταγωγή από την Αφρική» υπογραμμίζει η Κουάστ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442