Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται ανοιχτά της Λιβύης

Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται ανοιχτά της Λιβύης

Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής. Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής δήλωσε πως 23 μετανάστες διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, ενός δυτικού προαστίου της Τρίπολης.

Σχεδόν 100 πρόσφυγες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε πως 23 μετανάστες διασώθηκαν από το πλεούμενο ανοικτά του Γκαργκάρες, ενός δυτικού προαστίου της Τρίπολης.

Επιζώντες δήλωσαν πως το φουσκωτό είχε αποπλεύσει με 120 επιβαίνοντες.

«Περίπου 97 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανάμεσά τους 15 γυναίκες και παιδιά», είπε ο Κάσεμ. «Αυτό που συνέβη είναι ότι η βάση της βάρκας καταστράφηκε και η βάρκα βυθίστηκε».

Η Λιβύη είναι το κύριο σημείο αναχώρησης των μεταναστών που ελπίζουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης και περισσότεροι από 150.000 κάνουν τον διάπλου από τη Λιβύη στην Ιταλία κάθε χρόνο τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι διακινητές βάζουν τους περισσότερους μετανάστες σε μικρά φουσκωτά σκάφη που εντοπίζονται από σκάφη διάσωσης και άλλα σκάφη καθώς φθάνουν στα διεθνή ύδατα. Ορισμένα αναχαιτίζονται και οδηγούνται πίσω στις ακτές της Λιβύης από τη λιβυκή ακτοφυλακή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024