Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Bloomberg: Να σταματήσει η υποκρισία για το ελληνικό χρέος

Bloomberg: Να σταματήσει η υποκρισία για το ελληνικό χρέος

Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το Bloomberg. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρή που να καταντά αυτοκαταστροφική, σημειώνει η συντακτική ομάδα, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να εξαρτάται από την επίτευξη σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το πρακτορείο Bloomberg.

Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρή που να καταντά αυτοκαταστροφική, σημειώνει η συντακτική ομάδα του πρακτορείου.

Η άμεση μείωση του χρέους θα ήταν η πιο άμεση και ξεκάθαρη επιλογή, σημειώνει το πρακτορείο, επισημαίνοντας όμως ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης φοβούνται ότι θα προκαλέσουν τους ψηφοφόρους τους.

Η εναλλακτική λύση είναι ένα πακέτο άλλων παραχωρήσεων – ανάμεσά τους περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδοι χάριτος. Ένα επαρκώς ολοκληρωμένο σχέδιο είναι ικανό να καταστήσει το χρέος βιώσιμο, τονίζει το Bloomberg.

Αυτό πρέπει να εξαρτάται από το να επιτύχει η Ελλάδα μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι πρωτογενών πλεονασμάτων που κανείς δεν θεωρεί εφικτά.

Η χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει εντός της ευρωζώνης χωρίς να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, καταλήγει το Bloomberg, αλλά αυτό απαιτεί περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, καθώς και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των μπαλωμάτων, των επιδιορθώσεων και της υποκρισίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies