Μείωση κατά 0,7 δισ. ευρώ της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA τον Μάρτιο
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 1,6% ή 700 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Παράλληλα, μειώθηκε στα 17,3 δισ. ευρώ από 18,7 δισ. ευρώ ο δανεισμός τους απευθείας από την ΕΚΤ, με αποτέλεσμα η συνολική εξάρτηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα να εμφανίζεται τον Μάρτιο στα 59,7 δισ. ευρώ από 61,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA μειώθηκε κατά 1,6% ή 700 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τρίτη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας μειώθηκε στα 42,4 δισ. ευρώ από 43,1 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, μειώθηκε στα 17,3 δισ. ευρώ από 18,7 δισ. ευρώ ο δανεισμός τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συνακόλουθα η εξάρτηση των τραπεζών (η οποία περιλαμβάνει το δανεισμό από την ΕΚΤ και από τον μηχανισμό ELA) περιορίστηκε στα 59,7 δισ. ευρώ από 61,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
